Luister
muziek
25 Mei 2024 21:57
Deel dit artikel:

Na flinke plens water zijn nieuwe buien in aantocht: 'Het is bizar nat'

"Het is bizar nat, deze maand", verzuchtte Raymond Klaassen van Weerplaza zaterdagochtend in het radioprogramma Weekend op Omroep Brabant. In het oosten van de provincie is deze mei al bijna 150 millimeter neerslag gevallen, terwijl tussen de vijftig en zeventig millimeter normaal is voor deze tijd van het jaar. "En er komt nog een weekje bij, hè. Dus misschien dat sommige neerslagmeters richting tweehonderd millimeter gaan."

Omroep Brabant
  / Peter de Bekker
Advertentie

Volgens Raymond blijft het neerslaggebied dat West-Brabant vrijdagnacht teisterde langzaam maar zeker verpieteren. "Uiteindelijk zal het vrijdagmiddag op meerdere plaatsen droog blijven en kan het een beetje gaan opdrogen."

Wist je dat juist in onze regio extreem veel regen viel in mei? Dat lees je HIER.

Tot 19 graden

Het kan zelfs zijn dat de zon nog gaat doorbreken. "Met name in het oostelijke deel van de provincie, later misschien ook in het westen. De avonduren kunnen op de meeste plaatsen wat zonnig verlopen. De temperatuur loopt op naar 16 tot 19 graden."

Zaterdagavond koelt het geleidelijk weer wat af. "Maar ook komende nacht blijft het vrijwel overal droog, bij een minimumtemperatuur van een graad of 11. Het kan wat nevelig worden hier en daar, omdat er weinig wind staat."

Zonnig en sluierwolken

De zondagochtend zal daarna veelbelovend beginnen, met zonnige perioden en wat sluierwolken. "De temperatuur loopt dan op naar 20 tot 22 graden. Maar we zien in de middag vanuit België opnieuw buien tot ontwikkeling komen. Die trekken vervolgens ook weer over Brabant. Die hebben wel een lokaal karakter. Het is daarmee anders dan het neerslaggebied van zaterdag, veel meer plaatselijk. Maar zo'n bui kan wel heel veel water met zich meebrengen in korte tijd."

Kans op onweer en hagel

Ook is er dan kans op onweer en hagel. "Misschien ook nog windstoten. Die buien trekken van het zuidwesten naar het noordoosten over de regio. Vooral in de tweede helft van de middag en het begin van de avond. Later in de avond wordt het dan weer droger, maar dit is toch wel weer iets om in de gaten te houden."

Ook komende week blijft het volgens de weerman aan de wisselvallige kant. "Ik denk dat de maandag nog wel grotendeels droog verloopt en dat geldt ook wel voor de dinsdag. Maar daarna neemt de buienkans weer toe. De temperatuur is ook wat aan de magere kant, rond 19 graden. in algemeen een prima temperatuur, maar het mag langzaam maar zeker wel ietsje warmer worden want we gaan al richting meteorologische zomer."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie