Luister
muziek
27 mei 2024 - 08:36
Deel dit artikel:

Doelpunten vliegen je om de oren in laatste competitiewedstrijd van FC Cranendonck

Na een stroef begin van de wedstrijd, herpakte FC Cranendonck zich zondag en sluit daarmee het seizoen af met een klinkende overwinning op VV EMK uit Nuenen: 6-1.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Hennie Roosen

FC Cranendonck begon slecht aan deze laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Al na vijf minuten moest een eerste tegentreffer worden geïncasseerd. Op een steekbal van EMK werd slecht gereageerd. De EMK-spits kon vrij voor doelman Tom van Happen de bal in het doel schuiven: 0-1.

De eerste twintig minuten bleef FC Cranendonck grossieren in slecht en onzuiver spel, maar EMK kon hier niet van profiteren. Gaandeweg de eerste helft trok FC Cranendonck het spel steeds meer naar zich toe. Na 28 minuten volgde de eerste kans voor FC Cranendonck. Mees Vermeulen kon een bal vanuit de EMK-achterhoede onderscheppen en liet een venijnig schot los, dat net naast het doel ging.

Van 0-1 naar 2-1

Een paar minuten hierna waren er nog een tweetal kansen, die maar net door de EMK-defensie uit het doel werden gefrommeld. Na 36 minuten werd een perfecte een-twee door Daan Ras afgerond en de 1-1 stond daardoor op het scorebord. FC Cranendonck begon steeds beter te spelen en EMK kon amper nog op de helft van FC Cranendonck komen. Nog voor de rust kon FC Cranendonck op voorsprong komen. Een mooie voorzet van Sam Cummins werd door spits Ralph van Meijl tegendraads ingekopt en liet daarmee de doelman kansloos: 2-1.

Na de rust maakte FC Cranendonck snel een einde aan de nog weinige hoop bij EMK. Een snelle aanval door het midden kon alleen door een EMK-verdediger worden tegengehouden door naar de bal te duiken en hem in het strafschopgebied met de hand te pakken. Een penalty was het gevolg, die onhoudbaar door Ralph van Meijl werd binnengeschoten voor de 3-1.

Ralph van Meijl stopt in stijl

Hierna was er voor EMK geen houden meer aan. Ze werden aan alle kanten voorbij gestreefd wat resulteerde in nog eens drie doelpunten van spits Ralph van Meijl, waardoor de eindstand op 6-1 komt. Met deze vijf goals beëindigt spits Ralph van Meijl zijn spelerscarrière. Een waarbij hij tientallen penalty’s heeft kunnen nemen en gedurende zijn carrière daarvan geen enkele heeft gemist.

FC Cranendonck gaat de zomerstop in en start in augustus weer fris en fruitig, aangevuld met enkele jeugdspelers aan de competitie.