Luister
muziek
07 Augustus 2024 12:16
Deel dit artikel:

Fitlife in Budel failliet verklaard: 'We zien geen andere mogelijkheid'

Sportschool Fitlife in Budel is woensdag door de rechtbank in Den Bosch failliet verklaard. Het bedrijf gaat op zoek naar een partij voor een doorstart. Voorlopig zijn ze gesloten.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Fitlife
Advertentie

Al 29 jaar is Fitlife een begrip in Budel. "Wij zijn in 1995 begonnen met onze sportschool en hebben met plezier en passie mensen begeleid naar een gezondere levensstijl", laat het bedrijf weten. "De coronacrisis heeft echter enorme financiële schade aangericht. De omzet daalde en daarnaast ontstond er een betalingsachterstand bij de verhuurder en Belastingdienst."

Hogere lasten

Ondertussen is de omzet terug op het niveau van 2019, maar de kosten zijn aanzienlijk gestegen, zegt Fitlife. "We kampen met hogere personeelskosten en verhoogde vaste lasten. Daarnaast moeten we nu verplicht een deel van de coronasteun terugbetalen en onze achterstand bij de verhuurder en de Belastingdienst binnen enkele jaren inlopen. Deze financiële ruimte is helaas niet aanwezig en daarom zien wij geen andere mogelijkheid dan met pijn in ons hart onze activiteiten te beëindigen."

Fitlife bedankt haar klanten voor alle gezellige momenten en hun sportieve inzet. "Onze dank gaat ook uit naar onze (oud-)medewerkers met wie we ontelbaar veel mooie momenten hebben mogen beleven."

Reinoud van Oeijen, curator van kantoor Holla, is op dit moment op zoek naar een partij voor een doorstart, maar de sportschool is voorlopig gesloten.

Veel fitnesszaken in Budel

Inmiddels is Budel heel wat sportscholen rijk, met onder meer Sportivo, dat al lange tijd in het dorp gevestigd zit. Onlangs is daar nog My35 in het centrum van Budel bijgekomen. Aan het Capucijnerplein, in het voormalige Jumbo-pand, opent deze maand Fit Factory. Ook in de regio van Budel zijn diverse fitnesszaken te vinden.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie