Luister
muziek
16 Augustus 2024 16:31
Deel dit artikel:

Wethouder Marcel Lemmen geïntimideerd door inwoner en is voorlopig uit de running

Wethouder Marcel Lemmen heeft zich voor de komende tijd ziek gemeld omdat hij geïntimideerd zou worden. “De grens tussen het publieke leven en het persoonlijke en gezinsleven van de wethouder wordt overschreden”, zegt burgemeester Roland van Kessel.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - VVD Cranendonck
Advertentie

VVD-wethouder Lemmen gaat zodoende na het zomerreces niet direct weer aan het werk. Zijn taken worden voorlopig door de andere wethouders, Hennie Driessen en Karel Boonen, en burgemeester Van Kessel waargenomen.

De burgemeester laat de gemeenteraad weten: “Wethouder Lemmen is de komende tijd door ziekte afwezig. Zoals u weet komt het voor dat iemand zich niet kan vinden in de besluiten van de gemeente. Dat hoort erbij. Wat er niet bij hoort is dat daarbij de grens tussen het publieke leven en het persoonlijke en gezinsleven van een wethouder overschreden wordt. Dat heeft een grote impact op hem. Zoveel dat de wethouder zich heeft ziek gemeld en de komende tijd nodig heeft om dit een plaats te geven.”

‘In- en intriest’

Fractievoorzitter van de VVD, Jordy Drieman, reageert op het nieuws: “Het is in- en intriest dat inwoners de grenzen tussen het publieke en persoonlijke leven van onze wethouder bewust overschrijden. De afgelopen jaren zie je in ons land dat de intimidatie van lokale bestuurders toeneemt. Dit mogen we nooit normaal gaan vinden. Als VVD Cranendonck vinden we het treurig dat dit nu ook in onze gemeente gebeurt. We wensen Marcel voor de komende periode veel sterkte en rust toe.”

Werkzaamheden Marcel Lemmen

Marcel Lemmen is sinds 2018 wethouder van de gemeente Cranendonck. Toen voor het Maatschappelijk en Sociaal Domein. Tegenwoordig bevat zijn portefeuille Sport & bewegen, Economie, Recreatie & toerisme, Onderwijs, Inburgering, Meedoen, Verkeer & vervoer, Openbare ruimte en Grondzaken. Ook is hij onder meer betrokken bij de projecten Baronie van Cranendonck en Metalot.

Voordat Lemmen als wethouder aan de slag ging, werkte hij in het bedrijfsleven bij een overheidsadviesbureau als manager en adviseur. Hij studeerde Commerciële Economie aan de Fontys Hogeschool en heeft zich maatschappelijk ingezet als voorzitter van zowel de oudervereniging als de medezeggenschapsraad van OBS De Triolier in Budel. Hij was tevens vrijwilliger bij Cordaad Welzijn.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie