Luister
muziek
19 Augustus 2024 08:03
Deel dit artikel:

Tijn Smolenaars uit Budel verkozen tot beste doelman van PSV-jeugdtoernooi

Tijn Smolenaars (19) uit Budel is zondag verkozen tot beste doelman van de Otten Innovation Cup. Op de slotdag van het prestigieuze jeugdtoernooi was hij belangrijk voor de Eindhovenaren.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - PSV
Advertentie

Iedere editie worden er voor elke linie prijzen beschikbaar gesteld door Supportersvereniging PSV voor de beste spelers van het toernooi. De prijzen zijn uitgereikt door PSV-coryfee Berry van Aerle.

De 19-jarige PSV-doelman Tijn Smolenaars is verkozen tot beste doelman van de Otten Innovation Cup. Op de slotdag van het toernooi was hij belangrijk voor de Eindhovenaren. "Smolenaars straalde rust uit, was sterk op hoge ballen en besliste de finale met een cruciale redding tijdens de strafschoppenserie", meldt PSV.

Tijn Smolenaars is held van de finale

De finale dag van de 74ste Otten Innovation Cup begon met een zenuwslopende strafschoppenserie tussen PSV en Red Bull Bragantino. Na intense halve finales en verrassende wendingen, kroonde PSV zich uiteindelijk tot winnaar door een beslissende strafschoppenreeks.

LEES OOK: Tijn Smolenaars uit Budel maakt profdebuut voor Jong PSV

Penalty's moesten dus de beslissing brengen. PSV won de tos en koos ervoor te starten. Zoals vanochtend al bleek, zijn de gastheren geoefende strafschop nemers. Tot 4-3 ging alles gelijk op. In de vierde gelijkmakende beurt was daar een goede redding van Tijn Smolenaars. Hij keerde de strafschop van Dani Muñoz. Joel van den Berg kreeg zo de kans deze finale in Nederlands voordeel te beslissen en deed dit met verve 5-3.

Overige beste spelers

Danilo Lucas da Silva Augusto van Red Bull Bragantino werd verkozen tot beste verdediger van het toernooi. De atletische en fysiek sterke verdediger leidde zijn ploeg naar de derde plek op het toernooi. Ook was hij met zijn coaching belangrijk voor de Braziliaanse ploeg.

Tot beste middenvelder van het toernooi werd Gabriel Suárez van Atlético Madrid verkozen. De aanvallende middenvelder/aanvaller scoorde er tijdens dit toernooi lustig op los. Naast zijn neusje voor de goal viel hij op met zijn drive en niet aflatende werklust.

James Scanlon van Manchester United werd verkozen tot beste aanvaller van het toernooi. De international van Gibraltar was zeer bedrijvig en technisch vaardig en wist met zijn slimme spel regelmatig gevaar te stichten.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie