Luister
muziek
18 September 2024 21:54
Deel dit artikel:

3 ton om BRAVO! College in Budel te helpen aan (nood)lokalen

De gemeenteraad van Cranendonck heeft dinsdagavond unaniem ingestemd met het beschikbaar stellen van 300.000 euro om het BRAVO! College in Budel te helpen. Dat geld maakt het mogelijk om (nood)lokalen aan te schaffen.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Eerder ging er nog resoluut een streep door het verwezenlijken van extra lokalen op de middelbare school van Budel. Het college van B&W van de gemeente Cranendonck besloot in juni van dit jaar om geen extra lokalen te realiseren voor het BRAVO! College. De gemeente mag alleen een uitbreiding van het schoolgebouw betalen en realiseren als deze voldoet aan bepaalde eisen.

Meting en 0,12 procent tekort

Tot dat besluit kwam het college na een meting. Op basis van deze meting kwam de ruimtebehoefte van het BRAVO! College uit op 9,88 procent, net onder de vereiste 10 procent. Het college van B&W heeft daarom de aanvraag van het BRAVO! College afgewezen.

Maar de gemeenteraad van Cranendonck heeft dinsdagavond besloten, na een initiatief van ELAN en het CDA, het BRAVO! College te helpen met het ruimtegebrek waar de school mee kampt. De gemeenteraad heeft unaniem besloten om 300.000 euro beschikbaar te houden om het BRAVO! College te helpen. Dat geld maakt het mogelijk om (nood)lokalen aan te schaffen.

Oproep aan scholenorganisatie LVO

"Een besluit in het belang van de leerlingen van het BRAVO! College. En daar zijn we blij mee", meldt ELAN. "Wel vinden wij dat het LVO (de scholenorganisatie waar het BRAVO! College onder valt) ook een bijdrage moet leveren. Het kan niet zo zijn dat nu de gemeente hulp biedt, het LVO achterover kan leunen; ook zij zullen een helpende hand moeten bieden."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie