29 mei 2020 - 21:55
Deel dit artikel:

Grenzen weer open voor familiebezoek

De grenzen tussen België en Nederland gaan open voor familiebezoek. Vanaf zaterdag mogen onze zuiderburen op bezoek komen. Dat was sinds de uitbraak van het coronavirus, en de daarop volgende maatregelen, niet meer mogelijk.

cranendonck24

De Belgische minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem komt met het nieuws op zijn Facebookpagina. Volgens De Crem wordt de grenspolitie over de aanpassing in het beleid ingelicht. Het decreet dat de bezoekregeling mogelijk maakt wordt zaterdag openbaar gemaakt.

Sinds 20 maart was de grens dicht. Alleen essentieel vervoer, zoals werkverkeer, mocht naar het andere land. Volgens De Crem was hij zich bewust van de impact die deze beslissing had op familieleden van Belgen die in buurlanden wonen. Om die reden zegt hij de afgelopen drie weken bezig te zijn geweest met het zoeken naar een oplossing.

Grapperhaus
Ook onze minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) reageert verheugd op het nieuws. "Mooi dat de Nederlands-Belgische grens weer open gaat voor familiebezoek", zegt hij op Twitter. "Dat is een steun voor het hart! Hierover de laatste weken veelvuldig contact gehad met mijn Belgische collega. Hij bracht me net dit goede nieuws."

LEES OOK: Spandoeken opgehangen bij grens Budel en Hamont: 'Welkom in de democratie!'
LEES OOK: Al 15.000 handtekeningen voor versoepeling aan Belgische grens

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug