Luister
Live
13 januari 2021 - 06:05
Deel dit artikel:

Politie kon door spoedmelding niet ter plaatse komen bij incident met azc'ers in Maarheeze

De politie van Cranendonck kon zondag niet ter plaatse komen in Maarheeze, waar asielzoekers voor onrust zorgden op een oprit aan de Oranje Nassaulaan. Dat komt doordat er een 112-melding binnenkwam, waar zij direct naartoe moesten. "We rijden hier niet met vijf auto's rond, helaas."

cranendonck24
  / -
  • Beeld - Buurtpreventie Cranendonck

Op de Oranje Nassaulaan vond zondag rond 17.00 uur een vervelend incident plaats. Drie asielzoekers zouden daar overlast hebben veroorzaakt op de oprit van een woning. De drie mannen zaten daar luidruchtig bier te drinken. Ze zouden daarbij hun broek omlaag hebben getrokken. Ze weigerden enige tijd om van de oprit af te gaan. Ze vertrokken pas nadat zich een menigte buurtbewoners had verzameld om ze weg te jagen.

De buurtbewoners belden ook 112, waar ook op geanticipeerd werd. "Wij doen er alles aan om elke melding op te pakken, echter moet er wel eens geprioriteerd worden", laat de politie weten.

Geen aanhoudingen
De identiteit van de drie asielzoekers is vrij snel achterhaald na berichtgeving en de talloze reacties die daarop volgden. Bij het azc in Budel zijn ze direct herkend. Ze zijn niet aangehouden, omdat er niet zoveel strafbare feiten zijn gepleegd. Dat laat de politie weten. Wel worden er op het azc maatregelen genomen.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug