Luister
Live
25 november 2021 - 09:38
Deel dit artikel:

Zoveel mensen in Cranendonck zijn volledig gevaccineerd

Het aantal volledig gevaccineerden in Nederland is flink gestegen sinds augustus van dit jaar. Hieronder lees je hoe het ervoor staat in gemeente Cranendonck.

cranendonck24 / Redactie • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Het kabinet beweert dat vaccineren de belangrijkste stap is naar een samenleving zonder coronaregels. Op 6 januari 2021 is Nederland begonnen met vaccineren. Begin augustus 2021 waren al bijna 10 miljoen Nederlanders volledig gevaccineerd. Op 14 november stond de teller op ruim 12 miljoen volledig gevaccineerden. Er is dus nog steeds een flinke stijging te zien. Toch stevenen we af op nóg strengere coronamaatregelen.

Persconferentie op vrijdag

De geplande persconferentie van volgende week vrijdag is namelijk naar voren geschoven en zal komende vrijdag al plaatsvinden. Demissionair minister Hugo de Jonge zei na een overleg met de meest betrokken ministers dat het beeld van de pandemie aanhoudend somber en zorgelijk is. Het lijkt er dan ook op dat de coronaregels strenger worden en zelfs een lockdown dreigt.

Toch leek het er lange tijd op dat vaccineren ons van de strenge maatregelen zou weren. Vooralsnog is dat dus niet het geval, ondanks dat een heel groot deel van de Nederlanders de prikken inmiddels hebben gehad. De vaccinatiegraad in ons land ligt nu op 84,9 procent, blijkt uit cijfers van het RIVM. Nu worden ook de eerste boosterprikken gezet.

Vaccinatiegraad in onze gemeente

We zien dat de vaccinatiegraad in gemeente Cranendonck hoger ligt dan het landelijke percentage. In september 2021 was 75 procent van alle volwassenen in gemeente Cranendonck volledig gevaccineerd. Momenteel is dat 87 procent. Van de 12- tot en met 17-jarigen is nu 86 procent volledig gevaccineerd.

Live

De aankomende persconferentie op vrijdag 26 november is ook live te zien via de gratis app en site van Cranendonck24. Hou ons dus in de gaten en mis niets.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug