Luister
muziek
25 December 2021 15:42
Deel dit artikel:

Olijventelers uit Maarheeze halen duizenden euro's op voor Sardinië

Enthousiaste vrijwilligers die zich hardmaken voor een schrijnende situatie in Sardinië. In Maarheeze is dat het geval, die met hartenlust olijven plukken, die ten goede komen voor het Italiaanse eiland. Het heeft een prachtig resultaat opgeleverd: 2.765 euro.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

Dagenlang streed de brandweer op Sardinië tegen felle bosbranden, in juli van dit jaar. Honderden mensen moesten hun woning verlaten. Initiatiefnemer Annemiek Hompes vertelt: "Dit jaar hebben wij van dichtbij de bosbranden in Sardinië meegemaakt. Vreselijk. Er is ruim 20.000 hectare natuur verloren gegaan, waaronder eeuwenoude olijfbomen. Los nog van het dierenleed en de mensen die hun huis zijn verloren met al hun bezittingen."

Olijfbomen aanplanten

Daarom kwamen Annemiek als olijventeler in actie. "Graag zouden wij iets terug willen geven aan Sardinië, het land waar wij onze heerlijke biologische olijfolie van krijgen. Ik ben op het idee gekomen om nieuwe olijfbomen te gaan aanplanten. We zijn hierover al in gesprek met de gemeente. Goed voor onze aardbol en daardoor ook voor ons", legt de Maarheezenaar uit.

Totaal uitverkocht

Nu maken ze bekend wat het resultaat is van de actie. Ze hebben 2.765 euro opgehaald voor Sardinië. "Onze goededoelenactie is weer ingeslagen als een bo(o)m", zeggen ze. "We weten niet hoe we iedereen kunnen bedanken met alle bestellingen die zijn gedaan, de spontane enveloppen, de leuke en lieve reacties. We zijn wederom totaal uitverkocht."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie