Luister
muziek
12 December 2021 05:42
Deel dit artikel:

Olijventelers uit Maarheeze zetten zich in voor Sardinië: 'We willen iets teruggeven'

Enthousiaste vrijwilligers die zich hardmaken voor een schrijnende situatie in Sardinië. In Maarheeze is dat het geval, die met hartenlust olijven plukken, die ten goede komen voor het Italiaanse eiland.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

Dagenlang streed de brandweer op Sardinië tegen felle bosbranden, in juli van dit jaar. Honderden mensen moesten hun woning verlaten. Initiatiefnemer Annemiek Hompes vertelt: "Dit jaar hebben wij van dichtbij de bosbranden in Sardinië meegemaakt. Vreselijk. Er is ruim 20.000 hectare natuur verloren gegaan, waaronder eeuwenoude olijfbomen. Los nog van het dierenleed en de mensen die hun huis zijn verloren met al hun bezittingen."

Olijfbomen aanplanten

Daarom komt Annemiek als olijventeler in actie. "Graag zouden wij iets terug willen geven aan Sardinië, het land waar wij onze heerlijke biologische olijfolie van krijgen. Ik ben op het idee gekomen om nieuwe olijfbomen te gaan aanplanten. We zijn hierover al in gesprek met de gemeente. Goed voor onze aardbol en daardoor ook voor ons", legt de Maarheezenaar uit.

Meehelpen aan de opbouw

De olijven zijn inmiddels geplukt. De olie Il Mio Sogno van Franco Pilloni komt kakelvers uit de pers. De Sardijnse lekkernijen staan (bijna) klaar. De kerststukjes staan te wachten op een nieuw plekje om het nog gezelliger te maken. Wil jij graag meehelpen aan de opbouw van de natuur in Sardinië en zelf ook nog iets lekkers voor terug krijgen, dan kun je een bestelling plaatsen bij Annemiek.

Bestelling plaatsen

Ze werken met tijdsblokken in verband met de coronamaatregelen. In het weekend van 18 en 19 december staat voor iedereen de bestelling klaar. Hierover krijg je persoonlijk bericht. Je kunt bestellen tot en met 14 december, zolang de voorraad strekt. De bestellijst vind je HIER. Je bestelling kun je doorgeven door een persoonlijk berichtje te sturen via de Facebookpagina van Annemiek.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie