Luister
muziek
5 januari 2022 - 15:43
Deel dit artikel:

Roesdonkers stellen deadline: 'Als er dan geen Prinsenbal is, dan geen nieuw prinsenpaar'

Onzekerheid blijft over carnaval hangen. CV De Roesdonkers uit Soerendonk heeft een deadline voor zichzelf gesteld. Van daaruit hopen ze beslissingen te kunnen gaan nemen.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Harm van Leuken
Advertentie

Vanuit de regio is er kort geleden een bericht gekomen over carnaval 2022. Er zijn diverse opties bekeken en er is vooral vanuit mogelijkheden gedacht. Het besluit dat alle optochten in Cranendonck niet doorgaan geldt dus ook voor de optocht in Roesdonk. "Wat hadden we weer graag de mooie creaties door ons Roesdonk zien trekken", zegt de carnavalsvereniging. "Onder andere zijn de bouwhallen dicht en vanuit Roesdonk maken verschillende groepen hier gebruik van. Het bouwen van wagens wordt hierdoor voor vele groepen onmogelijk."

Prinsenpaar stond er klaar voor

Ook het nieuwe prinsenpaar stond er al helemaal klaar voor, zo zeggen de Roesdonkers. Maar het geplande Prinsenbal op 8 januari kan niet plaatsvinden. "Een datum waar vele van ons naar uit gekeken hadden, maar het is niet anders." Nu hebben de Roesdonkers een deadline gesteld. Namelijk het carnavalsweekend (26, 27 en 28 februari). "Wanneer we dan géén Prinsenbal hebben kunnen organiseren, komt er bij ons géén nieuw prinsenpaar en jeugdprinsenpaar."

Carnavalskrant en Boerenbal

Wanneer er geen prinsenpaar wordt gepresenteerd, wordt er dit seizoen geen carnavalskrant uitgegeven in Soerendonk. Richting sponsoren volgt er te zijner tijd bericht hierover.
Voor de overige activiteiten in Roesdonk geldt hetzelfde. Denk hierbij aan het Boerenbal, Miniboerenbal et cetera. Wanneer het niet mogelijk blijkt om een Prinsenbal te organiseren, zien ze ook geen opties om andere activiteiten te organiseren voor of tijdens carnaval.

Bonte avonden en zomercarnaval

Als er ook meer bekend is over de maatregelen, wordt er een beslissing genomen over het organiseren van de carnavalsactiviteiten in Roesdonk. "Specifiek willen we noemen dat er dit jaar geen bonte avonden worden georganiseerd. Ook niet als er wel een Prinsenbal is. Opties om eventueel in de zomermaanden iets te organiseren houden we zeker open."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie