Luister
Live
13 januari 2022 - 06:02
Deel dit artikel:

Ondernemers in Budel (letterlijk) in hun hemd gezet: 'Water komt aan de lippen'

De hastag #InJeHemd is een initiatief van ondernemers om de aandacht te vestigen op de zogenaamde niet-essentiële winkels, kappers, beautycentra, horeca en dergelijke in Nederland die gedwongen dicht zijn door de lockdown. Ook in Budel zetten ze zich hiervoor in. "Mijn collega van de Shoeby uit Asten heeft dit initiatief leven ingeblazen en zodoende ben ik vanuit Budel hiermee aan de slag gegaan. Vanuit het hoofdkantoor hebben wij goedkeuring gekregen en ik heb contact opgenomen met de ondernemers hier", vertelt Sandra Simons van Shoeby Budel.

cranendonck24 / Sandy van der Sanden • Beeld - Sandy van der Sanden / Gewoon in Budel

Het water staat sommigen tot aan de lippen, vertelt Sandra. "Alweer een lockdown, weer weinig tot geen omzet in een tijd waarin juist verdiend moet worden. Niet iedereen heeft recht op steun. Dat doet zeer. We willen dan ook een statement maken en aangeven dat een lockdown voor ons klaar is. We staan in ons hemd en zoals het nu loopt, levert het te weinig op. De eerste lockdown kregen we nog steun om het personeel te betalen en dergelijke, maar dat is niet toereikend voor de toekomst. En nu, nu is het klaar. We moeten door.” Daarom poseren meerdere ondernemers letterlijk in hun hemd.

Veilig winkelen

Er is in het verleden al veel gedaan door ondernemers om veilig te kunnen winkelen. "We onderschatten het coronavirus zeker niet, maar we kunnen gewoon veilig open. We hebben mondkapjes, desinfectiemiddel en anderhalve meter afstand houden is ook geen probleem. Daarnaast kan er in tijdsloten of een maximaal aantal klanten in de winkel gewerkt worden. Mogelijkheden genoeg”, aldus Sandra.

Dit beamen Han Feijen van schoenwinkel Feijen, Irene van lingeriewinkel Martinique, Lian Bakermans van boetiek Queens en Miriam Pijnenburg van kledingwinkel Plein 15 ook. "Een lockdown is financieel niet vol te houden. Inderdaad onderschatten we het virus niet, maar we kunnen gewoon veilig open", vertelt Miriam. "En wat denk je van de werkgelegenheid die wegvalt als de klein- en middenbedrijven failliet gaan?"

Samen sterk

Het initiatief #InJeHemd staat ook voor 'samen'. Samen een vuist maken om weer veilig te kunnen winkelen. "Van mijn collega Miriam hoorde ik van dit initiatief", vertelt Han Feijen. "Samen sterk, hoe meer hoe beter. Het is zuur dat men over de grens gewoon kan winkelen terwijl wij hier ook veilig open kunnen. Het is krom. We moeten een vuist maken want dicht kunnen we niks.

Ook Irene van lingeriezaak Martinique geeft aan dat veilig winkelen gewoon kan. "Als service voor onze klanten leveren wij ondergoed en pyjama’s voor mensen die (onverwacht) in het ziekenhuis belanden, dat is best wel essentieel, vinden wij. Daarnaast; wij hebben een veiligheidsscherm voor onze paskamer, waardoor wij veilig toch dezelfde service als anders kunnen bieden. Er zijn zoveel mogelijkheden om gerust open te kunnen."

'We zijn het zat'

Dat is ook de mening van Lian Bakermans van boetiek Queens: “We zijn het onderhand zat, we willen gewoon ons werk doen. We kunnen veilig open, want er zijn mogelijkheden genoeg, ook in de horeca." Dat is dan ook de grootste reden dat deze ondernemers meedoen met #InJeHemd. Samen je sterk maken om weer open te kunnen voor iedereen.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug