Luister
muziek
16 januari 2022 - 06:02
Deel dit artikel:

Tweemaal AED vernield in Budel-Dorplein

Vrijdag 14 januari, vroeg in de middag, is door een bewoner van Budel-Dorplein een AED (automatische externe defibrillator) gevonden. Bij controle bleek deze te zijn verdwenen op de plek aan de hoek van de Stationsweg en St. Barbaraweg.

cranendonck24
  / Jack Roosen
Advertentie

De vinder heeft contact opgenomen met een AED-vrijwilliger. Die heeft vervolgens stichting AED Cranendonck ingeschakeld. Na inspectie is geconstateerd dat de AED niet meer bruikbaar is. Of reparatie mogelijk is, wordt nader onderzocht. De schade wordt geschat op 1500 euro.

De vrijwilligers 'kunnen er met hun verstand niet bij'. “Stel je voor dat jouw opa, oma of ander familielid een hartaanval krijgt.” Een AED wordt gebruikt bij de reanimatie van een persoon met een hartstilstand.

Tweede geval

Later op de dag is in een tuin aan de Peeldijk een tweede AED gevonden. Die is weggehaald bij Taxibedrijf Hompes. Gelukkig is deze nog wel bruikbaar en hangt weer op zijn plek.

Andere plekken

In Dorplein zijn totaal vijf AED’s beschikbaar. De andere drie hangen op een binnenlocatie. Bij de Cantine, voetbalclub Rood/Wit ’67 (alleen beschikbaar tijdens openingstijden) en bij Nyrstar.

Getuigen

Getuigen hebben in de middag een verdachte groep jongeren gezien. Of deze groep ook de daders van de vernieling is, is onduidelijk. Stichting AED Cranendonck doet aangifte bij de politie. Zij roepen getuigen op zich te melden bij de politie, via telefoonnummer 0900-8844.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie