Luister
muziek
22 januari 2022 - 15:49
Deel dit artikel:

Verbindingstuin Den Hoof op zoek naar bestuursleden: 'Anders misschien het einde'

Momenteel is er door het seizoen wat minder te werken in de tuin dan in het voorjaar en de zomer. Toch is er volop bedrijvigheid en kunnen mensen nog steeds de verbinding met elkaar aangaan op Den Hoof op de Bergakkers 18A in Budel.

cranendonck24
  / Sandy van der Sanden
Advertentie

“We werken momenteel met zo’n twintig vrijwilligers die hier aan de slag gaan wanneer zij willen. We betekenen veel voor elkaar en verbinden mensen door tuinwerk, maar ook door een luisterend oor of een schouder”, vertelt Marleen van Ool. “Echter momenteel hebben wij het probleem dat alleen Ilse Vaes-Govers en ikzelf in het bestuur zitten en dat dit eigenlijk wat teveel voor ons is.” Ilse vult aan: “Graag zouden wij nog een secretaris en bijvoorbeeld een tuinbeheerder willen aanstellen, maar deze hebben wij nog niet kunnen vinden helaas."

Marleen en Ilse willen dan ook een oproep doen om eens te komen kijken bij de tuin en wellicht in het bestuur wat voor hen te kunnen betekenen. “Ik doe het met alle liefde en plezier, en vele handen maken licht werk, maar het is voor ons behoorlijk wat werk voor tweeën dus als er mensen zijn die graag in ons bestuur willen dan mogen zij contact opnemen. Iedereen is welkom”, aldus Ilse.

Techniekopleiding

Verbindingstuin en stichting Den Hoof werken samen met de techniekopleiding van het BRAVO! College: BIVAK. “Zij zouden paden aan kunnen leggen, een wateropvang en zo kunnen we samenwerken. Echter, dat staat nu even stil omdat de grond niet van ons is”, vertelt Marleen. “We hebben al veel opgebouwd met verschillende mensen en dus ook de school.”

Grond

De grond waar de tuin nu op verbouwd word is onderdeel van de natuurpluktuin ‘Ut Bluumke’ en is dus niet van de stichting Den Hoof zelf. “We mogen dit jaar nog gebruikmaken van deze grond. Maar we zijn hard op zoek naar een stuk grond voor onszelf. Dus ook daar zijn suggesties welkom”, zegt Ilse. “Als wij geen nieuwe bestuursleden en een stuk grond vinden dan zijn Marleen en ik bang dat er een einde aan dit verbindende initiatief komt.”

Op de site van Den Hoof kun je meer informatie vinden over de openstaande functies en hier kun je ook verdere informatie vinden over de tuin zelf en waar deze voor staat. Mocht je een stuk grond ter beschikking weten dan kun je contact opnemen via de voorzitter Ilse Vaes-Govers, waarvan het telefoonnummer op de site vermeld is.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie