Luister
muziek
27 januari 2022 - 21:30
Deel dit artikel:

Gebied rondom azc Budel nu zelfs aangewezen tot veiligheidsrisicogebied

Na het eerder vaststellen van een noodverordening heeft burgemeester Roland van Kessel uit oogpunt van veiligheid en zorg voor de openbare orde, besloten een veiligheidsrisicogebied aan te wijzen rondom het asielzoekerscentrum (azc) in Budel.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Harm van Leuken / Google Maps
Advertentie

Op onderstaande foto's zie je om welk gebied het precies gaat.

Dit is de uitkomst van het eerder aangekondigd driehoekoverleg (Openbaar Ministerie, politie teamchef basisteam Dommelstroom en de burgemeester van gemeente Cranendonck) dat donderdag heeft plaatsgevonden. Binnen het aangewezen gebied kan het Openbaar Ministerie de politie de bevoegdheid geven om preventief te fouilleren.

'Orde moet worden hersteld'

Van Kessel: "Mijn prioriteit is de veiligheid en de openbare orde waar mogelijk te borgen voor al mijn inwoners. Naast het inzetten van de noodverordening eerder deze week, heb ik dan nu ook besloten om een veiligheidsrisicogebied aan te wijzen. De incidenten van de afgelopen periode binnen het azc zijn aanleiding hiervoor. Deze incidenten hebben een enorme impact op de mensen die het betreffen, de bewoners van het azc zelf, de medewerkers daar en onze inwoners. De orde moet worden hersteld."

Het gaat om het gebied rondom het azc, maar ook de regio bij visvijver 't Tipke in Maarheeze. Dit ligt vlakbij het asielzoekerscentrum en het treinstation.

'Maat is vol'

De gemeente vindt dat de situatie op het azc zodanig uit de hand is gelopen dat de veiligheid voor bewoners en medewerkers niet langer gegarandeerd kan worden. Ook de politie ondervindt problemen bij het optreden op het terrein van het azc. “Dat wordt nog eens onderstreept door een reeks van incidenten, van kleinere aard tot ernstige geweldsmisdrijven. De burgemeester vindt dat de maat vol en niet langer acceptabel is. Er moet worden ingegrepen”, zei de gemeente Cranendonck eerder.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie