Luister
muziek
17 maart 2022 - 08:20
Deel dit artikel:

Burgemeester Van Kessel over uitslag: 'Daar sta ik wel van te kijken'

Cranendonck24 sprak afgelopen nacht burgemeester Roland van Kessel. Hij noemt de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 'verrassend'.

cranendonck24
  / Redactie
Advertentie

Het zijn de eerste verkiezingen in gemeente Cranendonck voor Van Kessel. In 2018 trad hij aan als burgemeester. "Het is een verrassende uitslag. Er zit altijd wat verschuiving in, maar nu is dat vrij groot tussen Pro6 en ELAN. Daar sta ik wel van te kijken", reageert hij direct na de bekendmakingen.

Hij blikt daarbij ook kort terug op de afgelopen vier jaar. Zo'n drie en een half jaar daarvan was hij burgemeester. "Het was ontzettend fijn samenwerken met de raad. Met respect voor elkaar en dat is te prijzen. Er zijn nu winnaars en verliezers, maar we zullen het samen moeten doen en dat is ook min of meer een oproep om dat de komende vier jaar te blijven doen."

'Blij met de opkomst'

In Cranendonck kwam 54,6 procent van de kiesgerechtigden stemmen. Vier jaar geleden was dat 53,8 procent. "Ik ben wel blij dat de opkomst hoger was dan vorig jaar, het kan natuurlijk altijd hoger. De stemstraat heeft veel jeugd getrokken en dat was natuurlijk een goede zet. Wat ik ook goed vind is dat er een groot aantal jeugdige raadsleden in de raad gaat komen. Dat helpt uiteraard ook weer mee."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie