Luister
Live
21 juni 2022 - 09:48
Deel dit artikel:

Aantal incidenten per maand rond azc Budel afgenomen

Waar aan het begin van dit jaar gemiddeld zo'n vijftig incidenten plaatsvonden per maand, waren dat er in zowel april als mei nog 'maar' dertien.

cranendonck24
  / Redactie

Het lijkt er dus op dat de maatregelen, die begin februari zijn ingevoerd, haar vruchten afwerpen. Er is toen door de verschillende partijen – staatssecretaris, commissaris van de Koning, burgemeester en het COA - gesproken om tot oplossingen te komen rondom de problematiek van het asielzoekerscentrum (azc) in Budel.

Samen nemen zij de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de bewoners van het azc, COA-medewerkers en alle inwoners van de gemeente Cranendonck. Daarvoor zijn diverse afspraken gemaakt voor de korte en middellange termijn.

Het gaat dan om:
- Het aanscherpen van de beveiliging op het terrein;
- De zaken van asielzoekers uit veilige landen van herkomst wordt met nog meer prioriteit behandeld, wat zorgt voor snellere doorstroom;
- Het verbeteren van de veiligheid op het terrein door onder andere het plaatsen van een hek;
- Samen met de politie en het OM wordt nog scherper gecontroleerd en gehandhaafd, onder andere op aanwezigheid van illegalen.

Hieronder lees je hoeveel incidenten per maand plaatsvonden volgens Omroep Brabant in en rondom het azc en waar asielzoekers bij betrokken waren:

  • Jan: 45
  • Feb: 53
  • Maart: 28
  • April: 13
  • Mei: 13

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug