Luister
muziek
2 februari 2022 - 16:47
Deel dit artikel:

Zo moet rust terugkeren bij azc in Budel na 'constructief gesprek' tussen betrokken partijen

Er is woensdagmiddag door de verschillende partijen – staatssecretaris, commissaris van de Koning, burgemeester en het COA - gesproken om tot oplossingen te komen rondom de problematiek van het asielzoekerscentrum (azc) in Budel. Ze willen zo de veiligheid en daarmee de rust terug laten keren.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Harm van Leuken
Advertentie

Samen nemen zij de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de bewoners van het azc, COA-medewerkers en alle inwoners van de gemeente Cranendonck. Daarvoor zijn diverse afspraken gemaakt voor de korte en middellange termijn.

Het gaat dan om:
- Het aanscherpen van de beveiliging op het terrein;
- De zaken van asielzoekers uit veilige landen van herkomst wordt met nog meer prioriteit behandeld, wat zorgt voor snellere doorstroom;
- Het verbeteren van de veiligheid op het terrein door onder andere het plaatsen van een hek;
- Samen met de politie en het OM wordt nog scherper gecontroleerd en gehandhaafd, onder andere op aanwezigheid van illegalen.

De komende tijd blijven partijen in gesprek over de veiligheidssituatie.

Weegmoment in maart

Burgemeester Roland van Kessel: “Mij is het zeer aangelegen om de openbare orde en veiligheid te herstellen. Ik ben dan ook tevreden dat we met de verschillende partijen aan tafel hier een inhoudelijk gesprek over hebben gevoerd. De maatregelen die nu op tafel liggen, helpen om de rust op korte termijn te herstellen. In maart hebben we dan ook een volgend weegmoment. Goed om op die manier dan ook met elkaar in gesprek te blijven.”

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie