Luister
Live
6 juli 2022 - 15:06
Deel dit artikel:

Toekomst van Gastel krijgt meer vorm: werkgroep toont eerste beelden

De werkgroep Toekomst Gastel heeft een eerste beeld kunnen schetsen van hoe hun dorp er over tien jaar uit zou moeten komen te zien. Dat deden ze aan de hand van de meningen van de inwoners van Gastel. Tijdens een inloopbijeenkomst delen ze hun visie.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Basisschoolkinderen tekenden hun toekomstbeeld van Gastel

Een jaar geleden is de werkgroep Toekomst Gastel gestart met het proces om te komen tot een visie over de toekomst van het Cranendonckse dorp. De vraag ‘hoe ziet Gastel er over tien jaar uit?’ stond hierbij centraal. Inmiddels is de werkgroep veel informatie rijker en is er een eerste beeld over de toekomst ontstaan. Dit eerste beeld wil de werkgroep graag met inwoners van Gastel en andere geïnteresseerden delen tijdens twee inloopbijeenkomsten in gemeenschapshuis De Schaapskooi.

Meekijken en -praten

Op vrijdag 15 juli van 16.00 tot 21.00 uur of op zaterdag 16 juli van 10.00 tot 13.00 uur staat de werkgroep voor alle geïnteresseerden klaar in de grote zaal van De Schaapskooi. Hier kunnen de eerste beelden van de visie over de toekomst van Gastel worden bekeken. De werkgroep is benieuwd wat inwoners van Gastel ervan vinden. Tijdens de inloopbijeenkomsten kan er voor de laatste keer mee gepraat worden over de visie op de toekomst van Gastel.

Enquête, tekeningen en gespreksavonden

Het afgelopen jaar heeft de werkgroep op verschillende manieren informatie bij de inwoners van Gastel opgehaald. Via een enquête, tekeningen van de basisschoolkinderen en vier gespreksavonden met inwoners. Daar is een aantal thema’s uitgekomen die verder zijn uitgewerkt. Deze eerste schetsen zijn te zien tijdens de bijeenkomsten.

De werkgroep hoopt na de zomerperiode een definitieve versie aan Gastel te presenteren.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug