Luister
muziek
9 november 2022 - 12:14
Deel dit artikel:

Schilder Van der Kruis uit Maarheeze genomineerd voor vakprijs met pand Different Doors in Budel

Een mooi Cranendoncks onderonsje bij de nominaties van de Nationale SchildersVakprijs 2022. Schilder Ruben van der Kruis uit Maarheeze dingt mee om de hoofdprijs met zijn project in het pand van Different Doors uit Budel.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

Different Doors is een bedrijf dat garagedeuren maakt in het hoogste segment. Het drie verdiepingen tellende en energiezuinige bedrijfspand moest het 'wow-effect' krijgen. "Wij mochten al het binnenschilderwerk uitvoeren", vertelt Van der Kruis Vakschilders volgens Schildersvak.nl, een van de organisatoren van de prestigieuze vakprijs.

Van kantine tot kantoor

Dit betrof onder andere de houtskeletbouw, deur- en raamkozijnen en plinten. Tevens metalstud-wanden uitprepareren, met renovlies behangen en schilderen met een hoogwaardige muurverf. Daarnaast aanbrengen van exclusief behang op plafond en de wanden van de bedrijfskantine, verschillende accentwanden en alle toiletten. De eyecatcher is het 3D-akoestisch behang op het plafond in het kantoor van de eigenaar.

Een van meest energiezuinige panden van Nederland

Van der Kruis: "De grootste uitdaging was de omvang van het project. Toen ik de bouwtekening van Different Doors (aan de Randweg-Zuid) zag, moest ik echt wel een keer slikken. Ik heb deze kans echter met beide handen aangegrepen. Hoe gaaf is het als je met je team mag meewerken aan de realisatie van een van de meest energiezuinige panden in Nederland?" Het schildersbedrijf heeft hierin mogen meedenken en het schilderwerk zoveel mogelijk uitgevoerd met verfproducten die tot de milieutechnische top behoren en hierdoor duurzame keuzes zijn. "Duurzaamheid, innovatie en high-end afwerking komen in dit project bij elkaar."

Bekendmaking

De Maarheezer schilder maakt kans op de Nationale SchildersVakprijs in de categorie 'Nieuwbouw- & Renovatieschilderwerk'. Ook de Lely Campus in Maassluis en een woonboerderij in Leenderstrijp zijn genomineerd. Eind november 2022 worden alle winnaars bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Vorig jaar ook al genomineerd

Ook vorig jaar zat Ruben van der Kruis bij de laatste drie kanshebbers. Hij heeft toen de Nationale SchildersVakprijs én publieksprijs in de wacht gesleept. De prijs bestaat uit een glazen kunstobject en oorkonde. Winnaars verkrijgen het recht om het logo met jaar- en categorieaanduiding onbeperkt te gebruiken op bedrijfsmiddelen en documenten."

Binnenkijken en stemmen

Wil je binnenkijken in het nieuwe pand van Different Doors? Bekijk onderstaande video. Wil je stemmen? Dat kan HIER.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie