Luister
muziek
8 december 2022 - 09:14
Deel dit artikel:

Dirk van Asten zoekt mensen die vastlopen op woningmarkt: 'Met z'n allen op zoek naar oplossingen'

Dirk van Asten uit Maarheeze doet een oproep: hij zoekt mensen die vastzitten in hun huidige woonsituatie. "We moeten met z'n allen op zoek naar oplossingen." Hij heeft al een plan op het oog.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - CDA Cranendonck
Advertentie

Van Asten is lid van het CDA in Cranendonck, maar zet dit initiatief voornamelijk vanuit zijn eigen zorgen op. Zorgen over de problemen op de woningmarkt. In zijn Maarheeze ziet hij mensen vastlopen op de woningmarkt en wil daarom met mede-CDA'er Wouter Boelens een verbindende factor zijn. "We willen ondernemers bij elkaar brengen. Maar ook andere mensen die een steentje bij kunnen dragen. Zo kunnen we een collectief vormen en dit plan, dit idee, in de stijgers zetten", legt Van Asten uit.

Projecten komen niet van de grond

Wat dat plan precies is, laat hij nog even achterwege. Maar over de huidige problemen en zorgen op de woningmarkt, is hij zo klaar als een klontje. "In Nederland, en ook in gemeente Cranendonck, zijn er zorgen. Het is moeilijk om te zien dat er concrete langetermijnprojecten niet van de grond komen." Als voorbeeld noemt Van Asten project De Waterbrink (voorheen Neerlanden II). "Het is nu kenbaar geworden dat dat ook niet zomaar van de grond komt. Dan maak ik me zorgen over de maatschappelijke en sociale aspecten over het vastlopen van de woningmarkt."

'Geen capaciteit'

Het is geen verwijt naar de gemeente Cranendonck of ambtenaren. Dirk van Asten: "We weten dat er een personeelstekort is. En als er de capaciteit niet is, dan trek ik de stoute schoenen aan. De problemen moeten niet alleen opgelost worden door de gemeente. Als gemeenschap en dorpskern moeten we ook kijken naar wat wij kunnen doen."

Aansluiten

Maar voordat het plan, waar Van Asten op de achtergrond al mee bezig is, echt vorm gaat krijgen, wil hij eerst weten hoe groot de behoefte is. "Zo kunnen we er een realistisch beeld van krijgen in hoeverre deze behoefte er is in onze gemeente Cranendonck", vertelt hij. Wil je je hierbij aansluiten, stuur dan een e-mail naar dirkvanasten@live.nl.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie