Luister
muziek
14 December 2022 09:07
Deel dit artikel:

Kinderen op azc Budel verblijd met chocoladeletters

Een inwonerscollectief van Cranendonck heeft vlak na 5 december alle kinderen van het azc Cranendonck met chocoladeletters en ander snoepgoed verblijd.

cranendonck24
  / Redactie
Advertentie

Het Inwonerscollectief heeft alle winkels in de gemeente bezocht die sinterklaasartikelen in hun assortiment hebben met de vraag of het overblijvende sinterklaassnoepgoed gedoneerd kan worden aan de inwoners van het azc.

HEMA, Lidl en Jumbo geven gul

Onder meer HEMA in Budel gaf gul, dat overgebleven sinterklaassnoepgoed gratis heeft weggegeven. Doordat de verdere benodigde chocoladeletters goedkoop konden worden aangekocht bij Lidl in Maarheeze, kunnen ze alle kinderen van het azc een chocoladeletter of ander snoepgoed schenken. Ook Jumbo in Budel en Maarheeze hebben een bijdrage geleverd.

Het inwonerscollectief is haar activiteiten gestart middels deelname aan de open dag in september bij het azc van Cranendonck. Tijdens deze open dag hebben mensen, die positief staan tegenover het initiatief, een e-mailadres en naam achtergelaten. "Van onze verdere activiteiten willen wij deze mensen regelmatig op de hoogte houden middels een nieuwsbrief", zegt het inwonerscollectief.

Doel van inwonerscollectief

Het inwonerscollectief bestaat uit een aantal betrokken inwoners uit Maarheeze en Budel. Het doel van het inwonerscollectief is, om met respect voor eenieder, kijken wat we als inwoners zelf kunnen verbeteren aan de situatie en overlast zoals deze met name in Budel en Maarheeze ervaren wordt. "Daartoe willen wij onder andere verbindende activiteiten organiseren tussen azc-bewoners en dorpsbewoners", zeggen Frans Heesakkers en Louis Hartman namens het inwonerscollectief.

Actie

Deze sinterklaasactie is een eerste aanzet daartoe. Binnenkort volgt er een kerstkaartenactie van het azc voor de bewoners van de verzorgingshuizen in Budel en Maarheeze. Er zijn nog meer acties gepland. Houdt hiervoor het nieuws in de gaten of kijk voor meer informatie over het initiatief op de website nuishetaanonscranendonck.nl.

Mensen die de groep willen versterken of die gewoon hun steun hiervoor willen uitspreken, kunnen een e-mail versturen naar info@nuishetaanonscranendonck.nl.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie