Luister
muziek
19 November 2022 12:13
Deel dit artikel:

Wijkagent van azc Budel: 'Kamercontroles lijken vruchten af te werpen'

Wijkagent Max Lenting van het asielzoekerscentrum (azc) in Budel kijkt positief terug op de afgelopen maanden, waarin diverse kamercontroles hebben plaatsgevonden. Hij durft voorzichtig te stellen dat het zijn vruchten afwerpt.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Harm van Leuken
Advertentie

Begin 2022 is de politie in samenwerking met het COA en de vreemdelingenpolitie gestart met kamercontroles op het azc van Cranendonck. In die periode verbleven er veel personen op het terrein die daar niet thuis hoorden, zegt de wijkagent. "Deze personen waren betrokken bij stevige geweldsincidenten. Dit zorgde voor onrust en enorm veel werk voor ons als politie en COA."

Maatregelen

Er zijn destijds maatregelen getroffen. Zo kwam er een verbeterd hekwerk, werd de beveiliging opgehoogd, zijn er camera's geplaatst en er zijn sindsdien dus kamercontroles uitgevoerd. Wijkagent Max Lenting: "Deze kamercontroles doen we nu, tien maanden later, nog steeds in een goede samenwerking met de ketenpartners."

'Nooit te hard roepen'

Terugblikkend durft de agent te stellen dat het de goede kant op gaat met het azc en het aantal incidenten dat er plaatsvindt. "Het lijkt zijn vruchten af te werpen en in de afgelopen maanden zijn er dan ook geen stevige geweldsincidenten meer geweest. Ik durf het nooit te hard te roepen, omdat ik me besef dat er morgen zomaar iets kan gebeuren. Maar dat we met al de partijen nog steeds hard ons best doen, doet me goed."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie