Luister
muziek
3 januari 2023 - 15:26
Deel dit artikel:

Tonnie Huijbregts-Staals onderscheiden vanwege tomeloze inzet in Soerendonk

Tonnie Huijbregts-Staals heeft van carnavalsvereniging De Roesdonkers de Vergulde Regenboog ontvangen. Dit is dé onderscheiding voor iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het Soerendonkse verenigingsleven en in het bijzonder voor het carnaval.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - CV De Roesdonkers
Advertentie

Het is een speciale onderscheiding, die ieder jaar wordt toegekend aan één of meerdere personen. "Ook dit jaar reiken we deze onderscheiding weer uit. De eer is aan: Tonnie Huijbregts-Staals. Ze zal de prijs in ontvangst nemen tijdens de Bonte Avond", zegt CV De Roesdonkers.

Stille kracht op basisschool

Tonnie zet zich al vele jaren in voor de gemeenschap van Soerendonk. Zo was ze op de basisschool een stille kracht die veel kleine werkjes deed die bleven liggen. Nu verzorgt ze nog steeds diverse hand- en spandiensten op basisschool Sint Joan.

NSGK en toneelclub

Voor het NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) was Tonnie de coördinator van de collecte in Soerendonk. Bij de toneelclub heeft ze zelf niet vaak op de planken gestaan maar achter de schermen heeft ze lange tijd vele rollen gespeeld. Het afroepen van de prijswinnende lotnummers tijdens de pauzes, daar zat iedereen op te wachten.

Den Donck en SMG

Het gemeenschapshuis Den Donck kan op Tonnie rekenen wat betreft de financiën. Ze zorgt ervoor dat alles tot op de laatste cent kloppend is. Bij het SMG zit ze al jaren in het bestuur als penningmeester. Bij de optredens zorgt Tonnie dat alles eromheen goed verloopt en voorziet de muzikanten van de nodige drankjes.

Zoals je kunt lezen, deed en doet Tonnie van alles voor de Zurrikse gemeenschap, zonder zelf op de voorgrond te willen staan. Kortom: een onderscheiding die Tonnie van harte is gegund.

Wisseling van de wacht

Dan nog een reminder: zorg dat je op zaterdag 7 januari om 19.00 uur aanwezig bent op onze nieuwe feestlocatie Den Donck in Soerendonk. Daar zal de wisseling van de wacht plaatsvinden bij de jeugd, waarna er een groot feest zal zijn. "Met zijn allen zetten we carnaval 2023 goed in", aldus De Roesdonkers uit Soerendonk.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie