Luister
muziek
07 April 2023 05:57
Deel dit artikel:

Henny stopt met Puk en Muk in Budel: 'Tijd om de rust op te zoeken'

In augustus 2000 startte Henny Stevens in Budel een kinderkledingwinkel, Puk en Muk. Inmiddels uitgegroeid tot een begrip in het dorp en omstreken. Nu, na 23 jaar, stopt Henny ermee. “Het is tijd om te kijken wat er nog meer is en wat meer de rust op te zoeken na zoveel jaren.”

cranendonck24
  / Sandy van der Sanden
  • Beeld - Sandy van der Sanden
Advertentie

Want thuis op de bank zitten zat er vroeger al niet in bij Henny. "Ons mam zei dan altijd: 'heb je niets beters te doen?' En zo is het eigenlijk bij ons erin gegoten om altijd wat te doen, om te gaan werken, te ondernemen", vertelt ze. "Mijn vader was ook ondernemer. Hij zei: 'als je het niet probeert, dan krijg je altijd spijt dat je het niet geprobeerd hebt'. En ik heb hier nooit spijt van gehad. Het ondernemen, het opbouwen van iets, zit in ons bloed.”

Van kraamhulp naar winkeleigenaresse

Voorheen was Henny kraamhulp, wat ze met veel liefde en plezier gedaan heeft. Maar op den duur is dat niet meer te combineren met kleine kinderen. “De nacht- en weekenddiensten, dat werkte niet meer voor mij met kleintjes thuis. Dus besloot ik eerst een jaar of 5, 6 thuis te blijven voor de kinderen. Daar heb ik van genoten, maar het begon toch weer te kriebelen om iets te gaan doen. En omdat ik een moeder ben van jongens, viel het me op dat er weinig merkkleding voor de jongens te vinden was. Dat heeft mij ertoe gezet om zelf iets te beginnen.”

Zo is 23 jaar geleden Puk en Muk ontstaan. "In 2005 heb ik ook nog vijf jaar een tienershop, een paar deuren verderop van Puk en Muk, gehad. Maar toen dat contract stopte, heb ik alles aan de Nieuwstraat in Budel onder één dak gebracht in het pand van de kinderkleding. Dat bracht ook meer rust, want ik kan me niet in tweeën splitsen en eigenlijk paste dat prima samen.”

Lockdown

In de eerste lockdown in coronatijd is Henny Stevens na gaan denken of ze nog wel met net zoveel passie in de winkel staat. Ondertussen zijn de kinderen opgegroeid en zijn er kleinkinderen. “Is dit het, is er meer? Dat was een proces van twee jaar,” vertelt Henny. “Ik heb altijd met veel plezier in de winkel gestaan - het is mijn vierde kindje - maar na 23 jaar ondernemen ben ik toe aan wat meer rust en wil ik niet meer zeven dagen in de week aan staan. Het wordt tijd om aandacht te gaan besteden aan andere dingen, zoals mijn familie. Het geeft al rust dat ik nu de keuze gemaakt heb.”

Begrip in Cranendonck

Puk en Muk is als kinderkledingwinkel niet weg te denken uit Budel. Er is een vertrouwd klantenbestand opgebouwd. "Mijn doel is om klanten met een blij gezicht naar buiten te laten gaan. Er is geen drempel, je bent altijd welkom, ongeacht wat en hoeveel je koopt of niet. Dat gevoel heb ik altijd willen creëren. Ik geef tasjes mee zodat klanten thuis kunnen passen. In 23 jaar is er nog nooit bij mijn gestolen", gaat Henny verder. “Eruit springen, zeker in deze tijd met online winkels. Extra service bieden, zoals op afspraak 's avonds komen winkelen met een kopje koffie erbij. Voor vaste klanten heb ik altijd een vasteklantendag met extra kortingen. Zo kwam ik met mond-tot-mondreclame een heel eind", aldus de onderneemster.

Peggy Boelens, een trouwe klant van Puk en Muk, vertelt: "Ik belde in de ochtend en dan kon ik in de middag een tasje ophalen om mijn kinderen te laten passen. En nu komt mijn zoon zelf mee en kent Henny precies onze smaak. Dat zullen we wel gaan missen." De meeste klanten kent Henny bij de voornaam.

Afscheid

Henny neemt afscheid van haar trouwe klanten zoals ze erin gegaan is, met een hapje en een drankje. 1 juli is de laatste dag dat Puk en Muk geopend is. Maar tot en met 31 juli is de outlet nog open, zodat Henny Stevens geleidelijk kan afbouwen. Hierover zal nog meer informatie volgen.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie