Luister
muziek
05 Juli 2023 05:31
Deel dit artikel:

Geen treinen meer op station Maarheeze? 'Stel veiligheid van medewerkers voorop'

Als de veiligheid niet kan worden gegarandeerd op deze lijn, dan maar niet rijden. Daartoe roept Wim Eilert, bestuurder van vakbond VVMC, de NS op.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Dit omdat er al langere tijd overlast wordt ervaren op het traject Eindhoven-Weert. Dit gebeurt volgens Eilert voornamelijk door veiligelanders uit het asielzoekerscentrum (azc) in Budel. "Medewerkers van NS krijgen signalen dat asielzoekers scheermesjes op hun kleding dragen. Volgens de politie voornamelijk om zichzelf te verwonden", zegt Wim Eilert in een brief aan de NS.

'Direct ingrijpen'

Ook zouden er doodsbedreigingen zijn geuit naar de beveiligers op station Maarheeze. Dat is niet bevestigd. Eilert: "We roepen NS op om niet af te wachten, maar direct in te grijpen. Stel de veiligheid van je medewerkers voorop. Als de veiligheid niet kan worden gegarandeerd op deze lijn, dan maar niet rijden."

Over VVMC

De VVMC (Vakvereniging Voor Machinisten en Conducteurs) is een toonaangevende categorale vakbond in de spoorsector. "We staan naast je op de werkvloer en achter je bij conflicten. Met én voor elkaar", aldus VVMC.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie