Luister
muziek
05 Juli 2023 09:09
Deel dit artikel:

'Agenten mee op de trein om overlast asielzoekers tegen te gaan'

Er gaan voortaan agenten mee op de trein van Eindhoven naar Weert. Het is volgens spoorvakbond VVMC een van de maatregelen die wordt genomen om overlast veroorzaakt door asielzoekers van het azc in Budel tegen te gaan. Ook komen er om dezelfde reden volgens vakbondsbestuurder Wim Eilert extra beveiligers op het station in Maarheeze.

Omroep Brabant
  / Sandra Kagie
Advertentie

Dinsdagavond laat hoorde Eilert van deze nieuwe maatregelen van de NS, zo vertelde hij woensdagochtend in het programma Wakker! van Omroep Brabant.

"Verstandige stappen", stelt Eilert. Vooral agenten in de trein noemt hij belangrijk voor het veiligheidsgevoel. Niet alleen van spoormedewerkers, maar ook van reizigers. "We willen dat zij veilig thuis komen", zegt hij.

En daarom kun je in zijn woorden 'niet voorzichtig genoeg zijn'. Hij verwijst vervolgens naar een incident in Ede waar onlangs twee groepen asielzoekers elkaar in de trein te lijf gingen.

Dinsdag werd al duidelijk dat NS-personeel de overlast door asielzoekers op station Maarheeze meer dan beu is. Eilert gaf toen aan dat de emmer aan het over lopen is. Hij had de NS daarom gevraagd om nieuwe maatregelen te nemen. Waarbij hij aangaf dat het 'station voorbijrijden ook een maatregel' is.

Dinsdagavond laat kreeg hij een reactie van de NS waarin de nieuwe maatregelen werden aangekondigd.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie