Luister
muziek
16 September 2023 06:06
Deel dit artikel:

347 zwerfafvalpakkers houden Valkenswaard schoon, Verderest zet ze in het zonnetje

Woensdagavond 13 september was er een gezellige bijeenkomst voor alle ZwerfAfval Pakkers (ZAP’ers) bij Kringloopwinkel Verderest in Valkenswaard, op initiatief van wethouder Theo Geldens. Tijdens deze bijeenkomst zijn vrijwilligers bedankt voor hun inzet voor het opruimen van zwerfafval in gemeente Valkenswaard.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

De gemeente telt maar liefst 347 geregistreerde ZAP’ers die zijn uitgerust zijn met een afvalgrijper, afvalzakhouderring, handschoenen en een veiligheidshesje. De ZAP’ers houden hiermee de verschillende wijken van Valkenswaard schoon.

Tijdens deze bijeenkomst kregen de vrijwilligers een rondleiding door de verschillende ateliers en werkplaatsen van Verderest. Daarna was er tijd om onder het genot van een hapje en drankje vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Een goede tip van Iris Smeets van de Bries (adviseursbureau en de leverancier van de opschoonmaterialen) was het gebruik van de HelemaalGroen-app. Door middel van deze app kunnen vrijwilligers zien welke straten op een bepaalde datum al 'gelopen' zijn, zodat de vrijwilligers niet onnodig straten of wijken belopen die al schoon gemaakt zijn.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie