Luister
muziek
23 November 2023 14:18
Deel dit artikel:

9 ton voor versnellen van bouw van energiezuinige wijk in Maarheeze

Gemeente Cranendonck ontvangt bijna 900.000 euro subsidie om de bouw van de energiezuinige wijk De Waterbrink in Maarheeze te versnellen. Vanwege verslechterde economische omstandigheden is deze subsidie aangevraagd.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Zo is het bijvoorbeeld door gestegen rente en bouwkosten moeilijker geworden om nieuwe woningen te bouwen. De komende periode wordt bekeken hoe dit geld zo goed mogelijk in te zetten, zodat de eerste huizen in 2024 kunnen worden gebouwd.

Project de Waterbrink bestaat uit de bouw van 94 duurzame woningen. Er wordt in eerste instantie gestart met de bouw van 72 woningen (fase 1): 29 sociale huurwoningen, 10 sociale koopwoningen, 2 vrijstaande woningen, 10 twee-onder-een-kapwoningen, 18 rij- en hoekwoningen en 3 vrije bouwkavels. In de tweede fase worden nog eens 22 vrijesectorwoningen gebouwd.

Startbouwimpuls: versneld van start

De bijdrage van het Rijk is afkomstig uit de Startbouwimpuls (SBI) waarmee de bouw van ruim 31.000 nieuwe woningen in Nederland versneld van start kan gaan. 145 gemeenten ontvangen een bijdrage.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie