Luister
muziek
25 mei 2023 - 17:43
Deel dit artikel:

Start bouw duurzame wijk De Waterbrink in Maarheeze met 94 woningen

In een belangrijke mijlpaal voor de regio gaven wethouder Karel Boonen van gemeente Cranendonck en directeur Michael Hendriks van Hendriks Bouw en Ontwikkeling het startschot voor de bouw van De Waterbrink, een nieuwe duurzame wijk in Maarheeze. Met 94 woningen die voldoen aan de hoogste energiestandaarden, zal dit ambitieuze project een welkome aanvulling zijn op de woningmarkt in Cranendonck. De wijk, voorheen bekend als De Neerlanden II, belooft betaalbare woningen en een groenere toekomst voor starters, jonge gezinnen en ouderen.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Gemeente Cranendonck
Advertentie

Door gewijzigde stikstofregels heeft het project vertraging opgelopen, maar nu is het moment daar om daadwerkelijk te beginnen. De verkoop van de koopwoningen uit fase 1 zal binnenkort plaatsvinden en meer informatie hierover is te vinden op waterbrink.nl, zo vertelt René Detmers, projectontwikkelaar bij Hendriks Bouw en Ontwikkeling. Het terrein zal spoedig bouwrijp gemaakt worden, waardoor de eerste bouwactiviteiten zichtbaar zullen zijn.

In de eerste fase van het project worden 29 sociale huurwoningen, 10 sociale koopwoningen, 2 vrijstaande woningen, 10 twee-onder-een-kapwoningen, 18 rij- en hoekwoningen en 3 vrije bouwkavels gebouwd. Deze woningen zullen met name betaalbaar zijn en ideaal voor starters, jonge gezinnen en ouderen, aldus een woordvoerder van woningcorporatie woCom, die het project in opdracht heeft. De sociale huurwoningen in De Waterbrink zijn energiezuinig en omvatten 11 rijwoningen en 18 nultredenwoningen voor 1- of 2-persoonshuishoudens.

De Waterbrink zal een duurzame wijk worden, waarbij alle woningen minimaal voldoen aan het 'Energie Neutraal Gebouw' (ENG) principe. Extra zonnepanelen zullen op de daken worden geplaatst om ervoor te zorgen dat de woningen energieneutraal zijn. Daarnaast zullen zeventien woningen volgens het Nul-op-de-Meterprincipe (NOM) worden gerealiseerd, waarbij ook het energieverbruik van de bewoners zelf wordt gecompenseerd. Deze woningen zullen beschikken over hoogwaardige isolatie en installaties die zorgen voor een nog lager energiegebruik.

Met de start van de bouw van De Waterbrink wordt een belangrijke stap gezet in de realisatie van een duurzame wijk met betaalbare woningen in Maarheeze. Het project zal niet alleen bijdragen aan de groei van de gemeente Cranendonck, maar ook aan het streven naar een meer energiezuinige toekomst.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie