muziek
28 November 2023 11:52
Deel dit artikel:

Rood-Wit'67 boekt broodnodige overwinning en heeft middenmoot in zicht

Rood-Wit’67/PLUS heeft zondag een zeer belangrijke overwinning behaald op Brevendia uit Stramproy (2-0).

cranendonck24
  / / Redactie

Of de mededeling aan de spelers op dinsdag tijdens de training, van hoofdtrainer Ivo Bernaerts dat dit zijn laatste seizoen is bij Rood-Wit’67, een schokeffect teweeg heeft gebracht zullen we niet weten, maar het heeft wel gewerkt. Door deze overwinning staan de rood-witten nog wel laatste maar de aansluiting met de middenmoot is een feit.

Feeststemming in kantine

Rood-Wit’67 had goed begrepen wat er op het spel stond. Óf nog lange tijd laatste in de rangschikking staan óf aansluiting met de middenmoot. Er was veel strijd en beleving. Precies wat je in zo’n wedstrijd nodig hebt. En niet onbelangrijk: voor de eerste keer werd dit seizoen geen tegendoelpunt geïncasseerd.

Ook na afloop is zo’n overwinning goed te merken. Er heerste een feeststemming in de kantine, de spelers en staf waren heel blij, evenals de supporters.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de rood-witten. In de twaalfde minuut was er een prachtige actie van Nick Verheggen op rechts. Hij passte de bal op Robin van Vuurden die net langs de verkeerde kant van de paal voor het doel door schoot. Vijf minuten later volgde een prima voorzet van rechts, die door Brevendia-speler Milan Lemmens over werd gekopt. Hierna was het spel meestal op het middenveld, met aan weerszijden wat kleinere kansen. Ruststand: 0-0.

Doelpunten na rust

Drie minuten na rust was er een grove fout in de rood-wit-defensie, waardoor Milan Lemmens van Brevendia alleen voor keeper Joep Lammers verscheen. Zijn schot belandde in het zijnet.

Het duurde nog tot de zeventigste minuut voordat er iets vermeldingswaardig gebeurde. Nick Verheggen ging op rechts goed door en gaf een harde voorzet net voor het Brevendia-doel door. Robin van Vuurden schoot de bal hard tegen de doelman en uit de terugkaatsende bal behaalde Van Vuurden een corner die door Jens Smits net werd overgekopt. Maar wel als resultaat weer een corner.

Uit die corner scoorde Jordi van Leeuwen de 1-0. Het werden nog lange twintig minuten (want er kwam nog vijf minuten extra tijd bij). Brevendia ging druk zetten met een man meer in de voorhoede en met lange ballen. Rood-Wit’67/PLUS verdedigde uitstekend en kwam niet meer in gevaar.

In de vijfde minuut van de blessuretijd gaf keeper Joep Lammers een verre uittrap die bij keeper Stef Pleunis belandde. De keeper kwam uit zijn doel, wilde de bal wegtrappen maar miste die volledig. Zowel de keeper als Robin van Vuurden sprintten naar de bal waarbij Van Vuurden iets sneller was en de bal in het doel kon tikken voor de 2-0.