Luister
Live
20 november 2020 - 11:35
Deel dit artikel:

Jentley Drieman uit Budel wil van jou een musicalster maken

Vanaf januari start Jentley Drieman uit Budel met het geven van musicallessen bij Muziekhuis Maarheeze. Ze is afgestudeerd aan het conservatorium in Arnhem (opleiding Muziektheater) en geeft sinds 2017 les bij verschillende muziek- en musicalscholen. “Nu ik weer in Cranendonck woon, vind ik het de hoogste tijd om voor mezelf iets op te starten.”

cranendonck24 / Sandy van der Sanden

“Na mijn afstuderen heb ik in Den Bosch gewoond. Ik geef daar alweer drie jaar les bij de topclub van de Telekids Musical School in spel- en zanglessen. Daarnaast geef ik piano- en zangles, maar ben ik ook werkzaam als muziekdocent op verschillende basisscholen”, vertelt een bevlogen Jentley. Bij het Muziekhuis in Maarheeze kan ze in januari starten met het geven van verschillende lessen voor allerlei doelgroepen.

Hou je van zingen, dansen en acteren? Dan is musical iets voor jou. “Tijdens de lessen werken we wekelijks aan leuke oefeningen, dansen, liedjes en scènes”, aldus Jentley. De musicallessen zijn voor de leeftijden van 4 tot 14 jaar. Voor jongeren die ouder zijn, zijn er muziektheaterlessen. “In deze lessen wordt er gewerkt aan verschillende acteerstijlen en meerstemmig zingen in pop- en musicalrepertoire. Ook aan de volwassenen is gedacht. “Hiervoor start ik een popkoor. Tijdens de wekelijkse repetitie werken we aan meerstemmig zingen en zangtechniek.” Geen ervaring is geen probleem.

Proefles
Als je wilt weten of zulke lessen wat voor je zijn, kun je een gratis proefles volgen. “Als de proefles goed is bevallen, kun je je inschrijven. Er wordt gewerkt aan de basistechnieken en vanaf april gaan we ook repeteren voor een eindvoorstelling, mits dat allemaal mag tegen die tijd”, geeft Jentley aan. Dat gaat allemaal spelenderwijs zodat kinderen hun eigen leerweg kunnen volgen. “Welke musical we bij de eindvoorstelling gaan spelen is nog een verrassing, dat ligt natuurlijk ook aan de groepsgrote. Vaak herschrijf ik een bestaande musical of juist totaal iets nieuws. Eén ding is zeker, iedereen die wil krijgt een rol.”

Basisschool
Het geven van muziekles op een basisschool vindt Jentley erg leuk. “Wellicht dat ik in Cranendonck op verschillende scholen een keer een workshop kan geven,” geeft ze aan. “Dan kunnen zowel scholen als kinderen kijken of er wellicht mogelijkheden zijn om kinderen zo op een andere manier wat meer cultuur bij te brengen.” Jentley is dus in te huren als muziekdocente, zangeres op feesten en bruiloften, piano- en zanglerares en in januari kun je terecht voor musicallessen.

De toekomst
Zang, theater en dans verbroedert en dat is zeker met een pandemie als deze welkom. “Iedereen is welkom. De lessen beginnen bij het Muziekhuis in Maarheeze. Ook de voorstellingen zullen in eerste instantie daar zijn, maar misschien dat we in de toekomst met de voorstellingen naar De Borgh of De Smeltkroes kunnen uitwijken.” Natuurlijk is het juist nu wel spannend om iets nieuws te beginnen, maar ze heeft er alle vertrouwen in. “Nu zoekt men naar nieuwe hobby’s en muziek kan hierin een goede uitlaatklep zijn.”

Single
Dat Jentley niet stilzit in deze coronatijd, uit ze ook in een single die ze opgenomen heeft: What are you waiting for. “Normaliter speel ik mee in kindervoorstellingen door het hele land via Theater van Santen, maar door corona ligt dat nu stil”, vertelt ze. “Daarom besloot ik een single te schrijven en op te nemen. Alles heb ik zelf gedaan.” De single loopt goed op Spotify en daar is Jentley dan ook terecht trots op.
Ook heeft ze meegewerkt aan de Sinterklaasintocht in Budel, die nu ook anders is verlopen. “Dat was erg gezellig”, vertelt ze lachend.

Voor meer informatie over de lessen, tijdstippen en de veelzijdigheid van Jentley Drieman kun je terecht op haar site. Hier kun je ook haar single beluisteren. Inschrijven voor de verschillende lessen kan via een mailtje naar administratie@jentley.nl.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug