Luister
muziek
10 juli 2022 - 15:14
Deel dit artikel:

Twaalf derby's in één seizoen: alle Cranendonckse clubs bij elkaar in dezelfde competitie

Sv Budel, VV Maarheeze, FC Cranendonck én Rood-Wit'67 zitten allemaal bij elkaar in dezelfde competitie in seizoen 2022-2023. Dat betekent dat we maar liefst twaalf derby's voorgeschoteld gaan krijgen het komende jaar.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Hennie Roosen
Advertentie

Het was een zenuwslopende seizoensfinale afgelopen maand. Sv Budel vocht tegen degradatie, maar kreeg het niet voor elkaar om in de 3de klasse te blijven. Zodoende zijn ze afgezakt naar de 4de klasse.
VV Maarheeze knokte aan het einde van afgelopen seizoen voor promotie naar de 3de klasse, maar ook dat lukte niet. FC Cranendonck eindigde in diezelfde competitie in de middenmoot en blijft dus eveneens in de 4de klasse.

Promotie voor Rood-Wit'67

Rood-Wit'67 kreeg het wél voor elkaar om promotie af te dwingen. Zij vochten zich naar de top in de 5de klasse, waarna de nacompetitie volgde. Ze wonnen in een zinderende wedstrijd en knokten zich naar de 4de klasse.

Clashes tegen de buren

Daar gaan ze dus hun buren uit Budel, Maarheeze en Soerendonk/Gastel tegenkomen. De ploeg uit Budel-Dorplein gaat drie derby's in eigen huis spelen, net als de andere teams uit Cranendonck. Zodoende staan er maar liefst twaalf wedstrijden tegen hun streekgenoten op het programma. Genieten geblazen!

Het programma van het aankomende seizoen wordt binnenkort bekendgemaakt.

Volledige competitie-indeling

Alle teams in de 4de klasse zijn:

- FC Cranendonck
- DESM (Weert)
- DFO'20 (Kelpen-Oler)
- FC ODA (Weert)
- VV Maarheeze
- Neerkandia (Neerkant)
- ONDO (Heusden)
- RKVB (Baexem)
- Rood-Wit'67/PLUS
- SSE (Someren-Eind)
- Sv Budel
- SVSH (Someren-Heide)

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie