Luister
muziek
14 november 2023 - 16:43
Deel dit artikel:

Raoul Heertje noemt Harm live op tv ‘te dik’ en biedt excuses aan na storm van kritiek: ‘Sorry daarvoor’

Comedian Raoul Heertje is door het stof gegaan na zijn tv-optreden in talkshow Khalid & Sophie maandagavond. Hij heeft via de mail contact gezocht en zijn excuses aangeboden, nadat hij veel online kritiek kreeg over een opmerking die hij maakte na een fragment over de burgerwacht in Budel.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

In de talkshow werd een fragment getoond waarin Harm van Leuken, van Buurtpreventie Cranendonck, vertelt over het opzetten van een burgerwacht, vanwege overlast vanuit het azc. In dat fragment vraagt de verslaggever of Van Leuken niet intimiderend over kan komen. Dat vindt Raoul Heertje helemaal niet, zo zegt hij. “Die heeft een veel te strakke trui en hij is veel te dik”, vervolgt hij.

Politicus Caroline van der Plas (BBB) zat ook aan tafel en ging vol in tegen het getoonde fragment en de opmerking van Heertje. “Ik vind het verschrikkelijk dat jullie dit op deze manier laten zien in Budel.” Ze is niet te spreken over de manier waarop de problematiek in beeld wordt gebracht.

Ook online, voornamelijk op X, volgt een golf aan reacties, voornamelijk negatief jegens Raoul Heertje. Zijn naam was trending op het sociale mediaplatform en levert meer dan 1600 tweets op. “Linksextremisme heeft een gezicht”, zegt iemand. En: “Tenenkrommend hoe Raoul Heertje zijn meer dan foute ‘grap’ tracht goed te praten”, zegt een ander nadat Heertje uitlegt wel degelijk de zorgen te begrijpen.

Mail van Raoul Heertje

De comedian heeft inmiddels contact gezocht met Van Leuken en hem een mailtje gestuurd. “De opmerking die ik maakte over je postuur waren naar aanleiding van de vraag van Max (de verslaggever, red.), die zei dat je ‘intimiderend’ was en dat ben je totaal niet, lijkt me. Integendeel. Maar veel mensen hadden niet door dat ik op zijn vraag reageerde dus leek ik blijkbaar jou en jouw zorgen niet serieus te nemen. En dan ook nog op een heel botte manier, dus sorry daarvoor”, zo schrijft Heertje in de mail. Ik stuur het je omdat ik het enorm naar vind als ik jou gekwetst heb met mijn opmerkingen.”

Het volledige fragment is HIER te bekijken, vanaf minuut 13:30.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie