Luister
muziek
4 januari 2023 - 09:11
Deel dit artikel:

Oplichter Roy uit Maarheeze geconfronteerd door Thijs Zeeman: 'De media verdraaien alles'

Schuimbekkend kon Nederland dinsdagavond afstemmen op RTL 5-programma Zeeman Confronteert. Daarin zocht presentator Thijs Zeeman, samen met zijn team, Roy uit Maarheeze op. Een vermeend meesteroplichter, die tal van slachtoffers gemaakt zou hebben. Het lukt de tv-makers om de Maarheezenaar op te sporen én aan te spreken.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - RTL
Advertentie

Slachtoffers Frank en Anja komen aan het woord in de uitzending. Zij vertellen hoe ze - los van elkaar - door Roy (32) overgehaald zijn om een vakantie via hem te boeken. In totaal maken Frank en Anja bij elkaar ruim 11.000 euro naar de oplichter over. Frank: "Ik had gewoon vertrouwen in hem. Ik ken hem al zo lang. Die zal mij toch niet gaan belazeren?" Maar vliegtickets kwamen er niet. Ook de hotels waren niet geboekt.

De smoesjes stapelen zich vervolgens op uit de mond van Roy. Bij diverse scams gebruikt hij soortgelijke ontkenningen en geeft de schuld aan een ander. Aan iets wat waarschijnlijk nooit heeft plaatsgevonden.

Cameraspullen verduisterd

Ook de 24-jarige Jerry is slachtoffer van Roy. Hij verhuurt cameraspullen, zo ook aan de Maarheezenaar. "Hij kwam gewoon heel aardig over", vertelt Jerry. Hij verhuurt de spullen zoals hij dat altijd doet bij klanten. Maar de apparatuur komt nooit meer terug. Uiteindelijk verduistert Roy de cameraspullen en blijft er een schade van 15.000 euro achter. "Dan wordt er gewoon een mes door je rug getrokken", zegt Jerry tegen Zeeman. "Je bent bezig iets moois op de bouwen en dan komt er zo'n grappenmaker langs."

Oog in oog met Roy

Thijs Zeeman probeert met man en macht Roy te vinden en te confronteren met zijn daden. Er wordt een plan opgezet en in Duitsland lukt het hem om de oplichter te vinden én te spreken. De exacte locatie van de confrontatie wordt niet bekendgemaakt.

Als Zeeman plotseling voor zijn neus staat, slaat Roy dicht. "Bel m'n advocaat maar. Geen commentaar", zegt hij herhaaldelijk. De presentator probeert woorden uit Roy zijn mond te trekken. "Realiseer je wat je je slachtoffers aandoet?" Die slachtoffers kijken ondertussen met de beelden mee en zeggen: "Het interesseert hem helemaal niks. Je ziet ook geen spatje zweet."

'Hekel aan de media'

Dan volgen er tóch wat woorden van Roy: "Ik geef geen commentaar, Thijs. Omdat ik een hekel heb aan de media. Die verdraaien alles." Even later zegt hij: "Ik zeg helemaal niks. Je moet me ook begrijpen." Vervolgens vertrekt hij, samen met zijn hond. Zijn slachtoffers en de kijkers van het tv-programma Zeeman Confronteert blijven met vragen achter.

Gevlucht naar buitenland

Volgens het programma zijn er 'sterke aanwijzingen' dat Roy naar het buitenland is gevlucht uit angst om opgepakt te worden. Mocht hij terugkomen naar Nederland, dan is de kans groot dat hij opgepakt wordt.

Benieuwd naar de volledige uitzending van Zeeman Confronteert? Klik dan HIER.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie