Luister
muziek
06 September 2023 10:48
Deel dit artikel:

Tóch nog een feest bij Offroad Budel: 'De band was al geboekt'

Er is een streep gegaan door Offroad Budel zoals we het kennen, maar er gebeurt niet helemaal niets. De organisatie heeft namelijk besloten de feestavond door te laten gaan.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Offroad Budel
Advertentie

Offroad Budel is afgelast, zo meldden we vorige week al. Te strenge stikstofregels en financiële gevolgen zijn de oorzaak van het lastige besluit van het bestuur. "Offroad Budel zoals we dat voor ogen hadden is niet haalbaar", stelt de organisatie. Daardoor zijn er in 2023 geen ronkende motoren en grote wagens te zien op het grootse evenemententerrein.

Milieubeleid, Natura 2000 en stiltegebieden

Dat Offroad Budel in 2023 afgelast wordt, heeft volgens de organisatie te maken met het feit dat onze dorpen bij Natura 2000- en stiltegebieden liggen. "Deze gebieden brengen veel regels met zich mee. Vanwege aangescherpt milieubeleid hebben we kostbare stikstof- en milieuonderzoeken moeten laten doen", legt de organisatie uit. "Hieruit hebben we moeten concluderen dat ondanks vele aanpassingen, Offroad Budel zoals we deze voor ogen hadden niet haalbaar is."

Hartverwarmende reacties

De organisatie zegt veel hartverwarmende reacties te hebben gehad op het vervelende nieuws. "En veel mensen die een donatie hebben gedaan. Dank jullie wel. Dit geeft ons motivatie om in de toekomst te zoeken naar een nieuwe vorm van ons evenement."

'Supergezellige feestavond'

De stekker is er dus niet definitief uitgetrokken. Sterker nog: zelfs dit jaar wordt er nog een beetje Offroad Budel georganiseerd en gevierd. De organisatie legt uit: "Omdat de band toch al geboekt stond en deze staan te popelen om te spelen, gaan we nog een supergezellige feestavond houden. Voor deze avond nodigen we iedereen uit die Offroad Budel een warm hart toe dragen. Op deze manier hopen we de kosten te beperken en er zoveel mogelijk mensen van te laten te genieten."

Over de locatie en tijden van het feest volgt later meer informatie.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie