Luister
Live
9 juni 2021 - 11:15
Deel dit artikel:

Zo leidde goed samenspel tot oppakken winkeldieven Maarheeze

Bij de Kruidvat in Maarheeze is zaterdag een grote hoeveelheid goederen gestolen. De gemeente Cranendonck laat weten dat door een goede samenwerking tussen tal van instanties, drie personen uiteindelijk zijn aangehouden.

cranendonck24 / Stijn van Mierlo • Beeld - Instagram @politie_max

De verdachten gingen er na de diefstal te voet vandoor. De ondernemer van de drogisterij plaatste na de diefstal in de WhatsApp-groep van calamiteiten in Maarheeze - waarin ondernemers, politie, COA, ketenmarinier en gemeente samenwerken - direct een filmpje waarop de verdachten te zien waren. Zowel de politie als de boa’s van de gemeente zagen dit filmpje en begonnen direct met de zoektocht naar de verdachten. Zij waren er te voet vandoor gegaan.

Aanhouding door politie en boa’s
Ook de beveiligers van het azc werden in kennis gesteld. Via de WhatsApp-groep volgden de ketenmarinier en de inwonerscontactpersoon van de gemeente het proces op de voet. De boa’s en de politie konden de drie verdachten uiteindelijk in het centrum van Maarheeze aanhouden.

Ook buurtpreventieteam zocht mee
Tijdens hun voettocht door het centrum van Maarheeze hadden de verdachten de gestolen goederen kennelijk ergens verstopt. Om snel aan extra capaciteit te komen om de zoektocht naar deze spullen een grotere kans van slagen te geven, werden de leden van het kersverse buurtpreventieteam Maarheeze ingeschakeld. Helaas zijn de gestolen waren nog niet gevonden.

De drie verdachten zijn en blijven voorlopig ingesloten. Er wordt snelrecht toegepast waardoor zij in bewaring zullen blijven.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug