Luister
muziek
10 Oktober 2024 15:15
Deel dit artikel:

Nyrstar ontvangt prestigieuze certificering voor verantwoorde productie

Nyrstar heeft met haar zinksmelterij in Budel, samen met vestigingen in België, de Verenigde Staten en Australië, de prestigieuze Zinc Mark-certificering ontvangen. Deze erkenning bevestigt dat Nyrstar voldoet aan de hoogste standaarden voor verantwoorde productiepraktijken.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Nyrstar Budel
Advertentie

"Zink en de kritische bijproducten die wij produceren in onze elektrische zinksmelterijen zijn essentieel voor de groene transitie, de hightech-industrie en regionale veiligheid", zegt Guido Janssen, CEO van Nyrstar. "De toekenning van de Zinc Mark aan onze smelterijen toont aan hoeveel zorg onze teams besteden aan het milieu, gezondheid, veiligheid en het welzijn van onze lokale gemeenschappen. Dit weerspiegelt de sterke ESG-beleid (Environmental, Social, Governance) en praktijken van Nyrstar."

Nyrstars smelterijen in Balen (België), Budel en Hobart (Australië) zijn de eerste locaties in hun respectievelijke landen die deze prestigieuze certificering hebben ontvangen.

Michèle Brülhart, uitvoerend directeur van The Copper Mark, feliciteert Nyrstar met deze prestatie. "Het behalen van de Zinc Mark door vier smelterijen laat zien dat de vraag naar verantwoorde praktijken in de waardeketen van zink blijft groeien. Wereldwijd zijn er nu twaalf locaties die deze certificering hebben ontvangen."

LEES OOK: Johan Neeskens had vleugje Buulse roots

Zink speelt een cruciale rol in de overgang naar een koolstofarme toekomst, aldus Andrew Green, uitvoerend directeur van de International Zinc Association. "We zijn verheugd dat Nyrstar deze erkenning heeft gekregen. De Zinc Mark is een wereldwijd erkend keurmerk voor verantwoord inkopen en deze prestatie is een geweldige erkenning voor Nyrstar en een belangrijke stap voor de wereldwijde zinkindustrie."

De Zinc Mark-certificering wordt toegekend via het Copper Mark-assurantieprogramma en evalueert zinkproductie op 32 criteria, waaronder de uitstoot van broeikasgassen, gezondheid en veiligheid van de gemeenschap, respect voor inheemse rechten en bedrijfsintegriteit.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie