Luister
muziek
25 November 2023 06:05
Deel dit artikel:

In beeld: tal van bedrijven tonen zich op banenmarkt in Budel

De zesde editie van de Stage- en Banenmarkt vond vrijdag plaats, bij het BRAVO! College in Budel. Het is een samenwerkingsverband tussen Cranendonck Werkt!, Ondernemerscontact Cranendonck en de school. Cranendonck24 neemt er een kijkje.

cranendonck24
  / Sandy van der Sanden
  • Beeld - Sandy van der Sanden
Advertentie

Wethouder Marcel Lemmen opent de markt namens de gemeente Cranendonck. Samen met Joost Ploos van Amstel, voorzitter van het Ondernemerscontact Cranendonck (OCC) lichten zij toe wat deze stage- en banenmarkt betekent voor zowel de ondernemers als inwoners van de gemeente.

Stands

Er staan verschillende standjes in de aula en het technieklokaal met ondernemers die op zoek zijn naar stagiaires of nieuwe werknemers. Buurtzorg vertelt dat zij door heel Cranendonck werken, korte lijntjes hebben met hun werkgever en dat zij altijd mensen in de zorg kunnen gebruiken. Ook Jumbo Maarheeze, Action en Van Cranenbroek zijn naarstig op zoek naar werknemers om hun team te komen versterken.

Speed Factory staat er dit jaar voor het eerst. Maickel Heesakkers vertelt dat hij benaderd is en er wel oren naar heeft. “Het is weer eens wat anders, voor mij de eerste keer. Zo zien kinderen dat niet iedere garage hetzelfde is. Een werkmentaliteit opbouwen en hopelijk zo vinden wat je leuk vindt.”

Nyrstar Budel heeft een virtuele bril waardoor de fabriek wat tastbaarder wordt. Op deze manier proberen de ondernemers hun vak te promoten en mensen enthousiast te maken voor hun vak.

Variatie

Niet alleen de technische ondernemingen hebben een stand, ook de zorg en kinderopvang is goed vertegenwoordigd. Kinderopvang Klikkelstein, Cordaad, het Land van Horne maar ook Prowise zijn aanwezig. De lijnen zijn kort om zo te kunnen informeren en solliciteren. Het bij elkaar brengen van werkzoekende en werkgever. Precies het doel van deze drukbezochte markt.

Platform

Het online platform waaraan hard gewerkt wordt is nog een volgende stap van de gemeente Cranendonck om werkgevers en werkzoekende bij elkaar te brengen. Het richt zich op het uitlichten van vacatures en het online bieden van hulp om werk of een stageplaats te vinden binnen Cranendonck. Dit is nog een ‘work in progress’, echter zal het er hopelijk toe leiden dat stagiaires en werkzoekenden in Cranendonck effectiever aan een plek geholpen kunnen worden.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie