Luister
muziek
10 Mei 2024 14:09
Deel dit artikel:

Nieuwe uitbater van Schepenhuis: Verderest vestigt er lunchroom en restaurant

De Schout van Buul gaat zich vestigen in het historische Schepenhuis op de Markt in Budel. Nadat 't Kluutje eind november stopte, is deze lunchroom en dit restaurant de nieuwe bestemming voor het pand. Het is een initiatief van Stichting Verderest.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

De Markt in Budel heeft er binnenkort een nieuwe hotspot bij: lunchroom en restaurant De Schout van Buul opent haar deuren in het Schepenhuis. "Geïnspireerd door de rijke geschiedenis van deze locatie, biedt De Schout van Buul een unieke eetervaring waarin verleden en heden elkaar ontmoeten."

VVV Cranendonck blijft ook nog gewoon in het Schepenhuis zitten. Zij zitten daar sinds oktober 2023 in.

Met een knipoog naar het verleden

Ooit wat het Schepenhuis het gemeentehuis van Budel. in vroegere tijden de plaats waar de schout recht sprak en beslissingen nam die de gemeenschap vormgaven. Een 'schout' was een ambtenaar belast met bestuurlijke en gerechtelijke taken en het handhaven van de openbare orde. Nu, vele jaren later, geeft De Schout van Buul een nieuwe betekenis aan deze historische plek. "Met een knipoog naar de rol van de schout als hoeder van de orde, verwelkomen we je in onze moderne gelagkamer, waar iedereen welkom is voor een heerlijke maaltijd of een gezellige borrel."

Mensen met afstand tot arbeidsmarkt

De Schout van Buul is niet zomaar een lunchroom en restaurant, zegt initiatiefnemer Stichting Verderest. Verderest zet zich in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij de Schout krijgen ze de kans om ervaring op te doen in de horeca en zich voor te bereiden op een reguliere baan. "Daarmee is De Schout van Buul niet alleen een plek om te genieten van lekker eten en drinken, maar ook een gemeenschap die samenwerkt aan een inclusieve toekomst."

De Schout van Buul opent eind mei de deuren.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie