Luister
muziek
22 december 2021 - 12:42
Deel dit artikel:

CV De Pintewippers Gastel cancelt alle carnavalsactiviteiten in januari

"Naar aanleiding van de meest recente persconferenties hebben wij als bestuur keuzes moeten maken voor het komende carnavalsseizoen 2021-2022", zo begint CV De Pintewippers uit Gastel hun bericht. "Er is besloten dat er geen activiteiten plaatsvinden in januari."

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Harm van Leuken
Advertentie

Zo volgt de carnavalsvereniging op onder meer een eerder bericht van CV De Muuzevangers uit Maarheeze. Ook zij zetten een streep door de activiteiten in januari. "We vinden het op dit moment nog te vroeg om een definitief besluit te nemen of carnaval wel of niet door kan gaan in een aangepaste vorm", vult CV De Pintewippers aan.

Er zijn wel diverse ideeën om op een aangepaste wijze carnaval te vieren, zegt de vereniging. "Dit hangt natuurlijk af van de maatregelen omtrent corona en voor een gedeelte wat de andere zusterverenigingen in de regio gaan doen. Daarom is er met de regio afgesproken dat er uiterlijk half januari een besluit wordt genomen over de invulling van het seizoen 2022. Vanuit dit besluit kunnen wij als Pintewippers een eigen afweging maken welke activiteiten reëel zijn om toch door te laten gaan."

Nieuw prinsenpaar

Ook is er al overleg geweest met het nieuwe prinsenpaar. CV De Pintewippers: "Zij staan er positief in en willen meedenken met eventueel mogelijke opties. Wel weten we zeker dat er een nieuw jeugdprinsenpaar bekendgemaakt gaat worden. In welke vorm en wanneer dit gaat plaatsvinden is op dit moment nog niet bekend."

Carnavalsoptocht

Ook over de invulling van de carnavalsoptocht zal binnenkort meer duidelijk worden. "Bij beslissingen daarover zullen we uiteraard ook onze optochtdeelnemers betrekken. Het is daarbij ons streven dat er tijdens de carnavalsdagen, of later in het seizoen, toch een optocht zal worden georganiseerd."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie