Luister
muziek
19 Augustus 2022 15:16
Deel dit artikel:

Maarheeze heeft nu een boom om coronatijd te herdenken

Afgelopen winter zijn succesvol een aantal wensen voor inwoners van Maarheeze uitgekomen. In de wensboom hing ook een kaartje van Lia van Hees voor álle inwoners van Maarheeze om de coronatijd te herdenken.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Marina Bukkems
Advertentie

Een indrukwekkende tijd die bij iedereen een onuitwisbare herinnering heeft achtergelaten. Een tijd van veel zorgen, angst, verdriet en eenzaamheid, die we nooit meer zullen vergeten. "Al pratend met Lia kwamen we tot het plan om een mooie boom te plaatsen ergens midden in het dorp", vertelt Marina Bukkems, sociaal makelaar in Maarheeze.

Levensboom bij Onze School

Marina is samen met de gemeente Cranendonck een ronde gaan maken door het dorp, want wat is nu de beste plek voor een speciale boom? "Al snel kwamen we uit bij de prachtige tuin van Onze School en de keuze was gevallen op de boom 'ginkgo biloba'. In de volksmond ook wel levensboom genoemd. Heel tekenend voor de tijd die veel levens heeft beïnvloed."

Koffie en praatje in de huiskamer

Ze vertelt: "Het mooie van deze plaats is dat de tuin altijd en makkelijk te bereiken is en overdag goed te combineren met een lekkere kop koffie en een praatje in de huiskamer van Onze School." Ze hebben een gedenkplaatje laten maken die nog op een bijpassende paal bevestigd moest gaan worden. "Jan Engelen heeft dit voor ons kunnen maken zodat het een mooi geheel is geworden en de tuinvrijwilligers hebben het vervolgens stevig verankerd vlak bij de boom."

Trots

Vrijdag is onder grote belangstelling het speciaal gemaakte gedenkplaatje onthuld. "Met vereende krachten hebben we deze wens van Lia in vervulling kunnen laten gaan en hebben we hier iets moois neergezet waar we trots op kunnen zijn met ons allen", sluit Marina Bukkems af.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie