Luister
muziek
5 november 2023 - 16:15
Deel dit artikel:

Maximumsnelheid verlaagd op Grensweg, Dammerstraat, Midbuulweg en Mulkstraat in Budel

Het college van B&W van gemeente Cranendonck heeft besloten de maximum toegestane rijsnelheid op de Grensweg, Dammerstraat, Midbuulweg en Mulkstraat binnen de bebouwde kom van Budel te verlagen naar 30 kilometer per uur.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

De maximum toegestane snelheid wordt ter plekke duidelijk gemaakt door plaatsing van bord 'A1 (A0130zb) uit het RVV1990'. Wil je het verkeersbesluit inzien? Ga naar cranendonck.nl/verkeersbesluiten. Daar kan je ook lezen of en hoe je kan reageren op het besluit.

Volgens de gemeente Cranendonck rijden er dagelijks tussen de 4.000 en 6.000 voertuigen over deze wegen. Ongeveer 8 procent daarvan is vrachtverkeer. De gemeente constateert dat de samenstelling van het verkeer in combinatie met een snelheidsregime van 50 kilometer per uur op deze wegen mogelijk leidt tot een afname in woongenot voor om- en aanwonenden.

Door de maximum toegestane snelheid te verlagen naar 30 kilometer per uur, zou de verkeersveiligheid verhoogd moeten worden. Datzelfde geldt voor het woongenot in de omgeving.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie