Luister
muziek
5 november 2023 - 11:56
Deel dit artikel:

Gemeente verlaagt snelheid op Hoofdstraat, Fabrieksstraat en Havenweg in Budel-Dorplein

Het college van B&W heeft besloten de maximum toegestane rijsnelheid op Hoofdstraat, Fabrieksstraat en Havenweg binnen de bebouwde kom van Budel-Dorplein te verlagen naar 30 kilometer per uur.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

Dat maken ze op deze wegen duidelijk door de plaatsing van bord 'A1 (A0130zb) uit het RVV1990'. Wil je het verkeersbesluit inzien? Ga naar cranendonck.nl/verkeersbesluiten. Daar kan je ook lezen of en hoe je kan reageren op het besluit.

Woongenot en verkeersveiligheid

Volgens de gemeente rijden er iedere dag tussen 2.500 en 3.500 motorvoertuigen over deze wegen. Tot nu toe mocht je er maximaal 50 kilometer per uur rijden. Door de snelheid terug te schroeven naar maximaal 30 kilometer per uur, hoopt de gemeente Cranendonck de veiligheid te verhogen. Maar het zou ook het woongenot voor om- en aanwonenden aanzienlijk moeten verbeteren.

De gemeente Cranendonck meldt namelijk dat zo'n 8 procent van het verkeer bestaat uit vrachtwagens. Deze wegen zijn namelijk een belangrijke verbindingsweg naar het bedrijventerrein in Budel (Airpark). Door het vele vrachtverkeer zou het woongenot mogelijk afnemen. Dat bleek eerder ook door de protesten die omwonenden voerden op de Hoofdstraat in Budel-Dorplein.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie