muziek
7 oktober 2020 - 06:17
Deel dit artikel:

Pijnlijke nederlaag voor sv Budel na zwakke tweede helft

Na de goede seizoenstart vorige week in Gestel, mocht sv Budel zondag op een leeg sportpark de eerste thuiswedstrijd van het seizoen afwerken. SV De Braak uit Helmond kwam op bezoek en wist sv Budel op een pijnlijke nederlaag te trakteren: 2-4.

cranendonck24
  / -

Voor rust was het niveau van sv Budel nog wel prima, maar na rust speelde de ploeg een van de mindere helften van de afgelopen periode. Het resultaat was een pijnlijke 2-4 nederlaag, terwijl het team van Walter van Ommeren de laatste 20 minuten slechts tegen tien man speelde.

De Bulanders hadden vorige week vertrouwen getankt tegen Gestel (2-1 winst), maar had vooraf aan de wedstrijd tegen De Braak wel wat personele problemen. Stef van der Kruijs was geschorst en verschillende verdedigers moesten de wedstrijd geblesseerd aan zich voorbij laten gaan.

Blessure
Voor rust was sv Budel de bovenliggende partij, maar toch kwamen ze op achterstand toen de Helmonders in de elfde minuut wisten te scoren uit een vrije trap. Gelukkig kwam Budel redelijk snel op gelijke hoogte toen Dennis Verstraeten op aangeven van Roy Claassen wist te scoren. Niet veel later moest trainer Van Ommeren opnieuw noodgedwongen wisselen. Jeroen Bogers haakte geblesseerd af en Jochem Spee kwam hem al vroeg in de wedstrijd vervangen.

Dramatische helft
Voor de rust verprutst sv Budel nog verschillende kansen, waardoor ploegen met een 1-1 ruststand naar de thee gaan. Daarna speelde Budel een dramatische tweede helft. Binnen twee minuten wist SV De Braak de voorsprong uit te bouwen naar een 1-3 voorsprong, maar al snel maakte de bezoekers het zichzelf onnodig moeilijk door een rode kaart te pakken. Tegen tien man kwam sv Budel weer terug in de wedstrijd door een treffer van Rik Bogers. Maar in een slotoffensief liep sv Budel nog tegen een tegentreffer aan en dus kon het tiental van de uitploeg met drie punten huiswaarts.

Volgende week heeft sv Budel een kans om revanche te nemen. De wedstrijd bij koploper en kampioenskandidaat Unitas’59 start om 14.30 uur, maar is niet voor bezoekers toegankelijk.