Luister
muziek
24 maart 2023 - 12:15
Deel dit artikel:

Hennie en Annie Engelen zijn gastgezin tijdens Jeugdsportdagen: 'Kinderen zijn blij en dankbaar'

In mei van dit jaar komen 150 kinderen uit Blankenberge (België), Differdange (Luxemburg) en Bitburg (Duitsland) naar Cranendonck voor de Europese Jeugdsportdagen. De organisatie is naarstig op zoek naar gastgezinnen. Hennie en Annie Engelen uit Gastel vangen kinderen op en leggen dan ook graag uit waarom het zo leuk en belangrijk is om te doen.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Europese Jeugdsportdagen in Cranendonck in 2018
Advertentie

In 2013 en 2008 deden ze het ook al eens. Toen boden ze een slaap- en eetplek aan zeven kinderen uit het Belgische Blankenberge. De reden dat ze een gastgezin wilden zijn, was omdat hun kinderen Britt, Mirthe en Eline ook fanatieke sportsters waren en meededen aan de Jeugdsportdagen. "Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld om gastgezin te zijn", vertelt Hennie.

Tekort aan gastgezinnen

Annie: "In eerste instantie zeiden we dat we drie of vier kinderen wilden opvangen. Maar de organisatie kwam mensen en opvangplekken tekort en toen hebben we gezegd: 'kom alle zeven maar'. Heel de tuinkamer hebben we leeggemaakt en daar matrassen neergelegd. Onze drie dochters vonden dat natuurlijk ook heel leuk."

Dit jaar moeten er zestig gastgezinnen gevonden worden door de organisatie van de Europese Jeugdsportdagen. Maar ze komen er nog een hoop tekort. "Het kost eigenlijk heel weinig werk", legt Annie uit. "Vrijdagavond haalden we toen de kinderen op en namen ze mee naar huis. Ze aten hier en die avond hebben we wel iets avondvullends gedaan. Op zaterdag brachten we ze naar de sporthal in Budel, haalden ze aan het einde van de middag op, ze aten hier en 's avonds hadden ze een feestavond. Die avond hebben we ze weer opgehaald, ze sliepen hier en zondag hebben we ze weggebracht, waarna ze naar huis gingen."

Verbroedering

Hennie en Annie Engelen zullen dit jaar ook weer zeven kinderen gaan opvangen. Hennie: "Die kinderen amuseren zich samen wel. Ze zijn hartstikke blij en dankbaar dat ze hier terecht kunnen. Het is een team dat elkaar is, normaal gesproken. Het zorgt voor hen ook voor verbroedering als ze samen op een onbekende plek terechtkomen."

Voor familie Engelen is het nu zelfs nog wat eenvoudiger om kinderen op te vangen, aangezien hun drie dochters inmiddels allemaal het huis uit zijn. "Nu kunnen ze gewoon allemaal boven op de slaapkamer terecht."

Het opvangen van sporters in een groepsaccommodatie brengt extra kosten voor de organisatie met zich mee. Dus naast de leuke ervaring voor de sporters en het gastgezin is het ook nog eens een kostenpost als de organisatie veel sporters niet kan opvangen in een gastgezin.

Aanmelden als gastouder bij Jeugdsportdagen

Wil jij je gezin openstellen voor minimaal twee enthousiaste sporters uit België, Duitsland of Luxemburg? Meld je dan via de website jeugdsportdagen.nl aan als gastouder. Hier is ook meer informatie te vinden over wat er van je verwacht wordt als gastouder.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie