Luister
muziek
4 april 2023 - 05:38
Deel dit artikel:

Overeenkomst met 15 gemeenten voor sportloket voor mensen met beperking

Uniek Sporten Zuid-Brabant, het regionale sportloket voor mensen met een beperking, heeft recent een samenwerkingsovereenkomst getekend met vijftien gemeenten in de regio. De overeenkomst heeft als doel om de sportparticipatie van mensen met een beperking te vergroten en het aanbod van aangepast sporten in de regio te verbeteren.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Uniek Sporten Brabant
Advertentie

De vijftien gemeenten die de samenwerkingsovereenkomst hebben ondertekend zijn: Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Nuenen, Oirschot, Reusel-de Mierden, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre. Met deze nieuwe overeenkomst geven we opnieuw aan dat we inclusief sporten en bewegen erg belangrijk vinden.

Uniek Sporten Zuid-Brabant is het regionale sportloket voor mensen met een beperking en biedt onder andere ondersteuning bij het vinden van een geschikte sport of beweegactiviteit, hulpvragen vanuit sport- en beweegaanbieders en het uitproberen van een sporthulpmiddel. Doordat we met vijftien gemeenten samenwerken, kunnen we nog meer mensen die een drempel ervaren om te sporten en/of bewegen bereiken en helpen.

“Door deze samenwerking geven we mensen met een beperking meer mogelijkheden om zich aan te kunnen sluiten bij clubs om te sporten en te bewegen. Juist voor de sporters uit kleinere gemeenten biedt deze overeenkomst meer kans om in de regio sportaanbod te kunnen vinden”, aldus Jan de Bruijn, wethouder sport in Heeze-Leende en ambassadeur Uniek Sporten Zuid-Brabant.

De samenwerkingsovereenkomst heeft als doel om het aanbod van aangepast sporten in de regio te vergroten en de sportparticipatie van mensen met een beperking te verhogen. Dit wordt onder andere gerealiseerd door het organiseren van activiteiten, het verbeteren van de toegankelijkheid van sportaccommodaties en het ondersteunen van lokale initiatieven op het gebied van aangepast sporten. Maar ook door de onderlinge samenwerking tussen de beweegcoaches uit de gemeenten, weten we de inwoner steeds beter te helpen.

Uniek Sporten Zuid-Brabant hoopt op deze manier nog meer mensen met een beperking te kunnen laten genieten van sport en bewegen. Voor meer informatie over Uniek Sporten Zuid-Brabant en wat ze eventueel voor jou kunnen betekenen, kun je mailen naar zuidbrabant@unieksporten.nl of direct contact opnemen met de beweegcoach van Cranendonck, Evi Golsteijn: e.golsteijn@landvanhorne.nl of 06-43456447.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie