Luister
muziek
13 mei 2023 - 15:40
Deel dit artikel:

Yvon Beliën stopt als profvolleybalster: 'Ik ga mijn weg vinden in Nederland'

Yvon Beliën uit Budel stopt als professioneel volleybalster. "Wat ben ik trots dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken." Ze stopt in stijl: ze won onlangs de CEV Cup met haar club Scandicci uit Italië.

cranendonck24
  / Redactie
Advertentie

"Dat was het dan: m'n laatste seizoen als professioneel volleybalster", zegt Yvon Beliën op Instagram. "Tien jaar in het buitenland bij sterke teams gespeeld, meegestreden in veel grote toernooien, verschillende culturen leren kennen, mezelf kunnen ontwikkelen tot de persoon die ik nu ben, in veel mooie steden mogen wonen en bovenal; veel mooie mensen leren kennen."

Yvon Beliën begon bij Ledûb

De 29-jarige Beliën heeft een prachtige carrière gehad. In 2013 debuteerde ze in het Nederlandse team. Maar haar loopbaan begon in haar eigen Budel, bij Ledûb. In 2009 maakte ze de overstap naar Summa Peelpush in Meijel. In 2011 werd zij speelster bij eredivisionist VC Weert. Met deze vereniging won zij twee keer achter elkaar elkaar de Nederlandse Supercup.

Ook mocht Beliën met het Nederlandse team deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (Brazilië) in 2016. In 2022 kondigde ze het einde van haar interlandcarrière aan en zette ze een eerste stap terug in haar volleyballoopbaan.

Hoogtepunt

Ze zegt: "Dit boek gaat nu dicht, met een hele mooie strik eromheen. Dit laatste seizoen in Scandicci was een van de mooisten, spelen op het hoogste niveau met supersterke internationale speelsters, bij een grote club, mooie stad, fijne staf en vooral een leuke groep meiden. Met als hoogtepunt dit seizoen de CEV Cup-winst!"

Terug naar Nederland, bij familie en vrienden

Yvon Beliën keert nu terug naar Nederland. Dat 'leven in Nederland' heeft ze gemist, zo vertelt ze. "De afstand van thuis is soms best lastig. Het zal vast even wennen zijn, maar ik ga nu m'n weg vinden in een andere wereld, lekker in Nederland, lekker dichtbij familie en vrienden."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie