Luister
muziek
26 maart 2024 - 08:14
Deel dit artikel:

VV Maarheeze volledig de weg kwijt in tweede helft, DESM ruikt bloed en slaat toe

Speelronde 17 stond vandaag op het programma. DESM uit Weert, dat op de een na laatste plek staat, voetbalt voor lijfsbehoud. VV Maarheeze is nog volop in de race voor nacompetitie om promotie. In de tweede helft gaat het helemaal mis voor de Maarheezenaren.

cranendonck24
  / / Redactie

Om 14.30 uur werd er afgetrapt op sportpark de Moeësdiêk in Weert. De eerste helft speelde VV Maarheeze met de wind mee op het kunstgrasveld. Maarheeze had de eerste helft volledig onder controle. De 0-1 die op het scorebord kwam in minuut 21 was een wereldgoal. Daar hoort natuurlijk ook een beetje geluk bij. Daan Reina zag de keeper van DESM te ver voor zijn goal staan en neemt de bal met de wreef van ruim 60 meter in een keer en ziet de bal, gedragen door de wind, over de keeper gaan en zowaar in het doel verdwijnen.

Enkele minuten later kunnen we weer een doelpunt noteren. In minuut 23 komt Patrick Verton op rechts goed door en zijn voorzet wordt door Jordy van Zon op waarde geschat. Hij laat de keeper van DESM kansloos: 0-2.

De ploeg uit Weert komt deze eerste helft niet verder dan enkele speldenprikjes. Enkele minuten voor rust wordt vanwege een blessure Jordy van Zon gewisseld voor Rick van den Groenendaal. Maarheeze gaat de rust in met een comfortabele 0-2-voorsprong.

DESM ruikt bloed

Na de pauze zien we een herboren DESM. VV Maarheeze moet ver achteruit. In minuut 57 wordt een voorzet van DESM prima ingekopt door Kai van Goor: 1-2. DESM is duidelijk beter dan VV Maarheeze. In de 75ste minuut wordt de geheel vrijstaande Orry Snels aangespeeld en kan ongehinderd afdrukken voor de 2-2.

DESM ruikt bloed en gaat op jacht naar meer doelpunten. VV Maarheeze is volledig de weg kwijt. In de 82ste minuut komt de verdiende voorsprong op het scorebord. Vanuit een corner kan Kai van Goor knap de bal in het doel koppen: 3-2.

VV Maarheeze is niet meer bij machte om het tij te keren en moet de drie punten in Weert laten.